Theresa May promite că demisionează dacă îi va fi acceptat acordul pentru Brexit

theresa-may-demisie.jpg

Theresa May a anunțat că își va prezenta demisia dacă i se va accepta planul pentru Brexit
Foto: Getty

Theresa May promite că nu va rămâne în fruntea guvernului în următoarea fază a Brexitului, urmând să își prezinte demisia dacă acordul său pentru Brexit va fi, într-un final, aprobat de camera Comunelor.

Mânată de disperarea numeroaselor refuzuri, premierul britanic a recurs la o variantă extremă, dar care speră să îi aducă victoria în cele din urmă. Theresa May a susținut în faţa deputaţilor de la Londra că va demisiona din postura de prim-ministru al Marii Britanii dacă acordul său pentru Brexit va fi aprobat de camera Comunelor. Acordul a fost deja respins de două ori până acum şi există șanse foarte puţine să poată fi adus pentru a treia oară la vot în Camera Comunelor.

Eșecurile lui Theresa May o duc pe aceasta în pragul demisiei?

„Din ce-mi amintesc, ea a spus că nu va rămâne în post în următoarea fază a negocierilor, ceea ce ar presupune că, după adoptarea acordului (Brexitului), ea ar urma să lase pe altcineva în post”, a spus parlamentarul conservator James Cartlidge.

În seara de miercuri, 27 martie, parlamentul britanic supune din nou la vot planul actual de Brexit. Parlamentarii se vor pronunţa asupra variantelor de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce acordul negociat de Theresa May a fost respins de două ori.

„Continuăm să lucrăm pentru a ne asigura că realizăm Brexit pentru poporul britanic şi garantăm că realizăm Brexit pentru poporul britanic. Avem un acord care anulează taxa de membru al UE, care opreşte UE să ne mai facă legile, care ne dă dreptul la propria politică de imigraţie, care pune punct politicii comune în domeniul agricol, politicii comune în domeniul pescuitului. Alte opţiuni nu fac acest lucru. Alte opţiuni vor duce la întârzieri, la nesiguranţă şi riscul că nu vom realiza niciodată Brexit”, a spus Theresa May.

Guvernul britanic a respins o petiţie semnată de aproape 6 milioane de persoane care cer ca Articolul 50 – cel care notifică UE de intenţia Marii Britanii de a părăsi blocul european – să fie revocat. Departamentul pentru Ieşirea din UE a precizat, însă, că anularea Brexitului „ar submina atât sistemul democratic cât şi încrederea acordată de milioane de votanţi guvernului”.

De asemenea, parlamentarii britanici au preluat controlul Brexitului de la guvern într-o încercare neobişnuită de a găsi o cale de a ieşi din impas după ce acordul premierului Theresa May cu UE a fost respins, potrivit Digi 24. 

 

 

Loading...

Citește și

  • Clipe tensionate miercuri, 16 ianuarie, pentru premierul Marii Britanii, Theresa May, care s-a aflat pe muchie de cuțit, dar a reușit să supraviețuiască totuși moțiunii de cenzură depuse de liderii opoziției în Parlamentul britanic. Deși aceștia se opun unui nou plan pentru Brexit, May s-a lăsat încurajată de victoria obținută astăzi și dorește să negocieze în continuare un acord Brexit care să fie acceptat în Camera Comunelor.

  • În ciuda faptului că Theresa May a fost învinsă zdrobitor marţi seara, atunci când Parlamentul britanic a respins Acordul Brexit negociat de aceasta cu Uniunea Europeană, britanicii şi nu numai nu şi-au pierdut umorul. Mai mult decât atât, oamenii din întreaga şume fac haz de necaz de criza politică prin care trece Marea Britanie. Iată care sunt cele mai amuzante imagini legate de Brexit.