Theresa May a trecut la mustață peste moțiunea de cenzură a Opoziției!

Ultima actualizare:

    Theresa May a ieșit victorioasă din moțiunea de cenzură demarată de OpozițieFoto: Getty
Theresa May a ieșit victorioasă din moțiunea de cenzură demarată de OpozițieFoto: Getty

Clipe tensionate miercuri, 16 ianuarie, pentru premierul Marii Britanii, Theresa May, care s-a aflat pe muchie de cuțit, dar a reușit să supraviețuiască totuși moțiunii de cenzură depuse de liderii opoziției în Parlamentul britanic. Deși aceștia se opun unui nou plan pentru Brexit, May s-a lăsat încurajată de victoria obținută astăzi și dorește să negocieze în continuare un acord Brexit care să fie acceptat în Camera Comunelor.

Theresa May a reușit să supraviețuiască moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Conservator condus de ea, după ce votul din Parlamentul britanic i-a dat planurile Brexit peste cap, respingând acordul demarat în acest sens. După prima înfrângere dureroasă a lui May cu privire la acordul Brexit negociat de ea cu Bruxellesul, majoritatea fiind una zdrobitoare, de 432 de voturi la 202, dintre care 118 deputați care au votat împotrivă au fost chiar conservatori, liderii opoziției au depus imediat o moțiune de cenzură pentru înlăturarea premierului britanic de la putere.

Totuși, după ce voturile au fost exprimate în cadrul moțiunii de cenzură, Theresa a reușit să-și păstreze funcția, la mustață, obținând 325 de voturi pentru și 306 împotrivă. Astfel, moțiunea de cenzură depusă de Partidul Laburist din Marea Britanie a picat, iar Guvernul conservator rămâne în continuare la putere. Având în vedere victoria sa, May are termen până luni să prezinte un „plan B” în vederea acordului ce privește ieșirea Marii Britanii din Europa. Totuși, liderii opoziției sunt nemulțumiți de modul în care May gestionează întreaga situație referitoare la Brexit, având în vedere că pe aceștia îi nemulțumește în mod special schimbarea condițiilor vamale.

Theresei May i s-a cerut demisia 

Laburiștii își doresc să se păstreze exact aceleași condiții vamale pe care Marea Britanie le negociase cu Europa, care, în acordul privind Brexit, erau complet diferite. De asemenea, aceștia nu își mai doresc ca Theresa May să negocieze alte condiții în viitor, așa cum este nevoit premierul, ci pur și simplu să fie păstrate relațiile actuale cu Europa. 

În deschiderea dezbaterii din Parlament, liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn a declarat că Theresa May a pierdut „încrederea şi susţinerea” Parlamentului, la o zi după respingerea masivă a acordului Brexitului de către parlamentarii britanici și a îndemnat-o „să facă ceea ce este just şi să demisioneze”, cu mai puţin de trei luni înaintea ieşirii din UE, prevăzute la 29 martie. În această situație, rămânând la putere în continuare, dar fără un acord Brexit acceptat în Parlament, Theresa May ar putea să să se angajeze să ceară Bruxellesului o amânare a datei Brexitului, potrivit News.ro 

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net