Țările pe care turiștii nu vor să le viziteze niciodată. Românii sunt considerați cei mai nepoliticoși

peles.jpg

castelul peles
Turiștii consideră că aceste țări ar trebui evitate
Foto: arhivă personală

Pe site-ul Reddit a fost făcut un sondaj prin care internauților li s-a cerut să-și exprime opinia cu privire la țările pe care nu le-ar vizita niciodată și care ar fi motivul pentru care n-ar face-o.

Fie că a fost vorba de sexism, rasism, rata crescută a criminalității sau caracterul nepoliticos al oamenilor, utilizatorii de pe Reddit consideră că este mai indicat să stai departe de următoarele state. Iată părerile turiștilor, clasificate în funcție de caracteristica dominantă care i-a nemulțumit:

harta.jpg

harta
Acestea sunt țările pe care mulți turiști le evită
Foto: The Independent

State cu localnici nepoliticoși

nahamas.jpg

bahamas
În Bahamas, localnicii au o atitudine respingătoare față de turiști
Foto: Wikipedia

„Chiar nu-mi place în Bahamas. E un loc frumos, dar reacția pe care am primit-o din partea localnicilor era ceva de genul: «Dacă n-ar fi fost banii tăi, ne-am fi dorit să nu te afli aici.» Toți păreau că le displace să aibă de-a face cu tine”, a declarat turistul, potrivit The Independent.

Ei bine, nu poți mulțumi pe toată lumea - și vorbim totuși de Insulele Bahamas, considerate un adevărat paradis tropical.

Când însă vine vorba de paradisul carpatic, și România este clasată la categoria oamenilor nepoliticoși față de turiști. Internauții nu au menționat și motivul pentru care România este plasată în această categorie, dar lipsa de politețe se poate manifesta în diferite feluri: de la ignoranța oamenilor și cuvintele jignitoare față de străini, până la incidente precum furtul. Dintre statele nepoliticoase nu au lipsit nici Republica Cehă, Grecia, Liban, Arabia Saudită, Elveția și Turcia.

State plictisitoare

turnul_eiffel.jpg

turnul eiffel
Anumiți turiști consideră Franța un stat plictisitor
Foto: Getty

 

În această categorie, internauții au plasat Finlanda, Franța, Luxemburg și Slovacia. Pare greu de crezut că Franța este un loc unde te-ai plictisi având în vedere că este una dintre țările cele mai încărcate de cultură – de la monumente și personalități celebre, până la perisajele naturale magnifice din Alpi și până la Mediterană sau Oceanul Atlantic. Când vine însă vorba de oameni, aceștia o anumită caracteristică. Excentricitatea și scrupulozitatea francezilor pot fi plictisitoare pentru turiștii care nu cunosc cultura franceză.

Țări zgmotoase

colosseum.jpg

colosseum
Italienii sunt zgomotoși de felul lor, lucru care le diplace turiștilor
Foto: Getty

 

Aici, internauții au plasat fără niciun fel de reținere Italia. Cu toții cunoaștem caracterul vulcanic și zgomotos al italienilor. Încearcă să intri în polemici cu un italian și vei înțelege de ce. Pentru ei, zgomotul, vorbitul tare, reprezintă un stil de viață care îi poate obosi pe turiștii aflați în căutare de relaxare.

State deosebit de scumpe

norvegia.jpg

norvegia
Norvegia este considerată de turiști una dintre cele mai scumpe țări
Foto: Wikipedia

 

Danemarca, Norvegia și Slovenia ocupă locurile de frunte la capitolul trai costisitor. Deja nu mai este un secret faptul că țările nordice sunt printre cele mai dezvoltate state ale lumii, unde speranța de viață este cea mai ridicată și oamenii sunt cei mai fericiți – nici nu e surprinzător având în vedere că se câștigă foarte bine în aceste țări. Din păcate, nu toți turiștii sunt dispuși să-și cheltuie toată agoniseala pentru o vacanță de o săptămână în Danemarca sau Norvegia.

Țări rasiste

ny.jpg

new york
Statele Unite, printre cele mai rasiste state
Foto: Getty

 

Statele Unite nu au concurență când vine vorba de rasism, cel puțin în opinia turiștilor. Poate acum, lucrurile s-au mai domolit, toleranța este ceva mai ridicată față de oamenii care par diferiți.  După 11 septembrie 2001, se resimte o oarecare reticență față minoritățile religioase – mai ales față de musulmani și de tot ceea ce ține de culturile Orientului Mijlociu.

State care au probleme cu toaletele și transportul

china

Fără nicio urmă de îndoială, China este prima țară care întâmpină probleme la acest capitol. Răspunsul este simplu: este cel mai populat stat al lumii. Imaginați-vă ce cozi infernale se strâng la toaletele publice, dar și ce ar însemna să fie mai numeroase pentru a ajunge pentru toată lumea – ar trebui plasată câte o toaletă din metru în metru. Când vine vorba de transport, aglomerația e iar un impediment.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1