Surpriză pentru un pacient cu COVID. După 2 luni de internare, doctorii l-au dus să vadă marea: „Este una dintre cele mai frumoase zile”

Ultima actualizare:

    Doctorii și-au dat seama că pacienții internați de mult timp în spital au nevoie de ieșiri în aer liberFoto: Captură Video
Doctorii și-au dat seama că pacienții internați de mult timp în spital au nevoie de ieșiri în aer liberFoto: Captură Video

Un bărbat infectat cu coronavirus care și-a petrecut două luni de zile în spital, internat la Terapie Intensivă, a revăzut din nou marea, ca parte dintr-un plan al doctorilor de a le schimba pacienților starea de spirit.

Bărbatul, pe numele său Francisco „Paco” Espana, a stat internat la Terapie Intensivă cu COVID-19 timp de două luni de zile. În preent, starea lui s-a îmbunătățit, însă recuperarea va fi lungă. Pentru a-l ajuta, medicii unui spital din Barcelona l-au dus să vadă din nou marea, o ieșire scurtă care îi schimbă starea de spirit, relatează euronews.com.

Pacient cu COVID-19, dus pe patul de spital să vadă marea

În scaunul de spital, cu tot „arsenalul” după el, pacientul a revăzut din nou marea, declarând ziua respectivă ca fiind una dintre cele mai frumoase din viața sa, după atât de mult timp petrecut numai între pereții spitalului.

„Este una dintre cele mai frumoase zile pe care mi le amintesc”, a spus Espana, în vârstă de 60 de ani. Timp de 52 de zile, acesta a fost internat la Terapie Intensivă în spitalul Barcelona Hospital del Mar. „În cazul meu, m-am trezit brusc între patru pereți, acoperit cu pături și întrebându-mă unde mă aflu”, își amintește el.Medicii au observat că starea celor care ies în aer liber se îmbunătățește, așa că unii pacienți sunt duși cu patul de spital, de un echipaj, să vadă fie și pentru câteva momente marea.

Programul a fost gândit de doctorul Judith Marin și început în urmă cu doi ani. Din cauza regulilor stricte împotriva COVID-19, acesta a fost o perioadă întrerupt, Însă de când a fost reluat, doctorii spun că fie și doar 10 minute petrecute afară îmbunătățesc starea unui pacient.

„Vorbim despre pacienți care nu au văzut lumina zilei de mult timp. Și dintr-o dată ies afară, văd lumina și simt aerul. Totul este diferit. Starea lor de spirit se schimbă foarte mult. Se simt mai calmi și mai veseli. „Este important să ne gândim și la starea emoțională a pacienților”, spun medicii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net