ISIS amenință: "O lună de calamități pentru toți necredincioșii"

isis_1_0.jpg

isis
Ramadanul, cea mai periculoasă perioadă a anului. ISIS amenință că vor ataca Europa

Amenințarea teroristă pare să nu mai înceteze.Euro 2016 coincide în acest an cu cea mai importantă sărbătoare musulmană, Ramadanul, iar ISIS se pregătește să semene din nou teroare în Europa. Oficialii americani consideră că amenințările trebuie privite cu multă seriozitate.

Teroristul Abu Muhammad al Adnani a amenințat Occidentul luna trecută să se pregătească de "o lună de calamități peste tot pentru toți necredincioșii", relatează DailyStar.co.uk. Mai mulți oficiali americani i-au pus în gardă pe europeni și să nu ignore amenințările întrucât numeroși extremiști ar putea răspunde la această chemare la martiriu.

De fapt, membrii Consiliului de Securitate al Statelor Unite sunt de părere că perioada Ramadanului este cu atât mai primejdioasă pentru atacuri teroriste decât alte momente ale anului. Chemarea la luptă a ISIS i-ar putea inspira pe jihadiști pentru a lansa atacuri izolate în diverse puncte cheie, dar acest lucru necesită mai puțin timp pentru planificarea loviturii. În viziunea extremiștilor islamici, sacrificiile din timpul Ramadanului sunt mai valoroase.

"Chiar dacă Ramadanul ar putea da un impuls teroriștilor să lanseze atacuri împotriva unor presupuși inamici din Europa, este puțin probabil ca amenințarea să se închieie odată cu sfârșitul lunii."

Pe o înregistrare audio din 21 mai, Adnani poate fi auzit clar spunând: "Ramadan, luna cuceririi și a jihadului". De asemenea, europenii au fost avertizați că fanii microbiști deghizați ca niște cruciați ar putea reprezenta potențiale ținte pentru teroriști. ISIS ar putea lansa atacuri cu arme chimice împotriva suporterilor.

Perioada Ramadanului va începe pe 6 iunie și se va încheia pe 5 iulie, suprapunându-se astfel cu desfășurarea Campionatului European de Fotbal - 10 iunie - 10 iulie.

 

Loading...

Citește și

 • laura isis

  O femeie din Belgia s-a îndrăgostit de un musulman și a decis să se mute cu acesta în Siria, în al-Bab, o zonă controlată de ISIS. Laura Passoni (30 de ani) a reușit cu greu să revină în țara natală, dezamăgită de întreaga experiență.

 • elvira karaeva

  O femeie-spion de origine rusă s-a infiltrat în gruparea extremistă Statul Islamic pentru a strânge informații despre luptătorii ISIS și despre ascunzătorile lor. Timp de patru ani, femeia a fost căsătorită de patru ori iar toți soții au murit în împrejurări stranii. Membrii ISIS au numit-o "Văduva Neagră" când și-au dat seama că este spion și au executat-o.

 • isis prizonieri decapitat

  Un membru ISIS, de etnie kurdă, a executat trei prizonieri ai armatei Peshmerga în mijlocul străzii într-un oraș din Irak. Jihadistul i-a executat prin decapitare cu un cuțit, în timp ce aceștia aveau fețele acoperite. Călăul a declarat că, decizia luată este un act de răzbunare pentru că ISIS a suferit înfrângeri serioase în nordul Siriei, în provincia Hasakah, pierzând orașul Raqqa, ce avea o importanță strategică.

 • joanna palani

  O tânără studentă a renunțat la facultate pentru a se alătura armatei și pentru a lupta împotriva jihadiștilor în prima linia. Nu doar curajul și îndrăzneala ei sunt impresionante; ea a oferit declarații uluitoare despre cât de ușor pot fi lichidați ectremiștii, dar și de abuzurile sexuale la care sunt supuse femeile și copiii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1