Stânci prăbușite pe plaja Navagio din Zakynthos

navagio_zakynthos_stanci_prabusite.png

stanci prabusite pe plaja navagio din zakynthos
Mai multe stânci s-au prăbușit pe plaja Navagio din insula Zakynthos
foto: captură

Scene teribile pe una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia. Mai multe stânci s-au prăbușit joi, 13 septembrie, pe plaja Navagio din insula Zakynthos, provocând rănirea a cel puțin șapte persoane.

Mai multe stânci s-au prăbușit pe plaja Navagio din Zakyntohs. O bucata din faimoasa faleză stâncoasă s-a desprins în timp ce câțiva turiști se aflau pe plajă. O turistă din Cehia a suferit răni la spate şi a fost trasferată la un spital. Alţi şase oameni, între care doi copii, au fost trataţi pentru răni minore, a precizat un reprezentant al unui spital din Zakynthos.

Autoritățile au anunțat că, din fericire, nimeni nu a fost prins sub stânci și nu există persoane date dispărute. „Până acum nu am găsit oameni prinşi sub stânci, dar vom continua căutările”, a spus un reprezentant al pompierilor, citat de News.ro.

Din imaginile filmate de turiștii aflați în largul plajei Navagio din Zakynthos  se vede cum câteva persoane încearcă să se ferească de stâncile prăbușite și aleargă spre mare.

Navagio, cea mai apreciată plajă din insula Zakynthos

Navagio este cea mai apreciată plajă din Zakynthos, o insulă din arhipelagul Ionian. Plaja este străjuită de o faleză stâncoasă foarte spectaculoasă și este accesibilă doar de pe apă.

Una dintre atracțiile plajei este epava vasului scoțian Panagiotis, eșuat pe țărm în anul 1980. Legenda spune că nava construită în Scoția în 1937 a ajuns să fie preferata contrabandiștilor de țigări și a mafioților italieni și a eșuat aici după o urmărire cu navele pazei de coastă grecești. O variantă mai puțin romanțioasă a poveștii susține că ministrul turismului grec din anii '80 a dat ordin ca epava să fie dusă special pe această plajă pentru a atrage cât mai mulți turiști.

loading...
Loading...

Citește și