"Stalin nu era un canibal însetat de sânge" Declaraţiile-şoc ale nepotului său

Ultima actualizare:
Vladimir Putin
Vladimir Putin

Nepotul lui Iosef Stalin a acordat un interviu exclusiv pentru publicaţia Dail Mail în care a vorbit despre crimele comise de bunicul lui, dar şi despre actuala putere de la Kremlin.

Ievgeni Djugașvili, în vârstă de 79 de ani, a dat în judecată un ziar rusesc care a scris că Stalin a încercat să evite responsilitatea pentru masacrus de la Katyn, unde 22.000 de polonezi au fost ucişi în 1940. Publicaţia rusescă l-a numit pe dictatorul rus “un canibal însetat de sânge”.


    Ievgheni Djugaşvili susţine că Vladimir Putin nu este un lider la fel de puternic ca StalinFoto: Daily Mail
Ievgheni Djugaşvili susţine că Vladimir Putin nu este un lider la fel de puternic ca StalinFoto: Daily Mail

Djugașvili, fiul lui Iakov, băiatul cel mare al lui Stalin, a mers cu cazul său la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de la Strasbourg. Însă tribunalul a dat dreptate ziarului, menţionând că faptele lui Stalin “pot fi criticate de opinia publică”.

Furios, bărbatul a declarat că este revoltat de decizie. “E greu să găseşti oameni care spun lucruri de bun simţ despre Stalin pentru că s-a dat un ordin populaţiei. Să îl învinuiască pentru orice pe Stalin”, conform dailymail.co.uk.

În aprilie şi mai 1940, 22.000 de polonezi au fost ucişi de sovietici la Katyn. Uniunea Sovietică a susţinut că polonezii au fost omorâţi de nazişti în 1941, dar în 1990 şi-a recunoscut vina.

Însă Djugaşvili insistă că bunicul lui a fost nevinovat şi totul e o conspiraţie pentru a-l denigra pe Stalin.

“Dacă ruşii au omorât oamenii de la Katyn, de ce Hitler nu a spus nimic despre asta când a atacat URSS? Nu ar fi ratat o astfel de ocazie. Dar adevărul e că nemţii au executat oamenii şi au dat vina pe ruşi. Stalin a adunat armata poloneză, de ce ar fi împuşcat soldaţii?”, a mai spus bărbatul.

«Putin nu îşi foloseşte capul»

Ievgheni Djugaşvili susţine că Vladimir Putin nu este un lider la fel de puternic ca Stalin
Ievgheni Djugaşvili susţine că Vladimir Putin nu este un lider la fel de puternic ca Stalin

Djugașvili a acuzat chiar guvernul de la Kremlin că lucrează cu polonezii şi a spus că dovezile conform cărora sovieticii sunt vinovaţi pentru Katyn sunt false.

El a declarat că Putin nu e un bun lider şi că politicienii ruşi sunt nişte “hoţi”.

Din punctul de vedere al bărbatului, Polonia e un stat-duşman al Rusiei, care nu va trece peste cele întâmplate uşor. La fel şi Marea Britanie, deşi fiul lui, Jacob, a studiat în Scoţia.

Djugașvili l-a învinuit pe Putin pentru criza din Ucraina şi a mai spus că preşedintele rus e mai interesat de aspectul fizic decât de politică.

“E prea greu rolul pentru el. Ce face? Ce ţintă are? Dacă voia Crimeea, trebuie să caute să o obţină pe cale legală, nu prin război. Studiază istoria, află de ce a fost dată Crimeea Ucrainei. S-ar fi putut rezolva pe cale paşnică. Puteau să o cumpere cu gaz şi petrol. Şi acum spun că Vestul vrea să scape de Putin doar pentru a-I face pe ruşi să spună că îl vor pe Putin. Nu e niciun fel de gândire, nu îşi folosesc creierul, doar bravează. Îl vezi pe Putin la schi, într-un avion, pe urmă fără bluză”, a mai completat nepotul lui Stalin.

Fiul lui Djugașvili , Jacob (42 de ani), a luat partea tatălui său: “Povestea de la Katyn apare în procesul de la Nuremberd. Hermann Goering şi Alfred Jodl sunt găsiţi vinovaţi. Până în 1990, cazul a fost închis. Apoi Gobarciov a anunţat existenţa unor documente secrete care dovedeau că polonezii au fost ucişi de ruşi. Erau 14 pagini. Există dovezi că sunt false”.

Djugașvili nu vrea să se oprească însă aici: “Planul meu e să reacţionez la orice se scrie fals despre Stalin. Măcat copiii mei nu mă vor învinui că am stat degeaba”.

Pe lângă masacrul de la Katyn, el neagă că bunicul său ar fi fost vinovat pentru taberele de concentrare, care ar fi fost creaţiile lui Trotsky şi Sverdlov.

Djugașvili e acuzat că scuză toate faptele lui Stalin, inclusive decizia de a nu-şi salva fiul, pe Yakov, când a fost prins de nazişti.

Bărbatul a spus, la un moment dat, că Stalin e eroul lui: “A fost un geniu. A făcut tot posibilul pentru a salva imperiul. Şi a murit cu o cămaşă şi două jachete. Era un fel de Iisus”.

Ce s-a întâmplat la Katyn

În aprilie şi mai 1940, poliţia secretă sovietică a ucis 22.000 de polonezi în Pădurea Katyn din Rusia. Masacrul a fost aprobat de liderii sovietici, inclusive Iosef Stalin. Mormintele comune au fost descoperite de nazişti în 1943.

Liderii sovietici au negat totul şi au dat vina pe nazişti. Însă, în 1990, după o anchetă şi după ce mai multe documente au fost făcute publice, ruşii au recunoscut totul.

În aprile 2010, Dimitri Medvedev a dat ordin ca documentele să fie date publicităţii, iar în mai a îmnânat 67 de volume din cazul Katyn autorităţilor poloneze

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net