Spaniolii își abandonează câinii, după ce i-au adoptat pe timpul carantinei! S-au folosit de ei și i-au aruncat în stradă

catel.jpg

Cățeluș negru
Mulți spanioli au adoptat câini pe perioada carantinei doar pentru a avea voie să iasă din case
Foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Revoltător! În Spania, pe timpul carantinei au fost adoptați numeroși câini. Din păcate, după ridicarea stărilor de urgență, oamenii au început să renunțe la animalele de companie. Mulți spanioli și-au luat câini pentru a avea voie să iasă din case cu ei, pe perioada izolării.

„Oamenii și-au achiziționat animalele doar pentru a putea ieși din case. Aceste animale au fost tratate ca simple instrumente, pentru a acoperi o nevoie. Acum, când nu mai este nevoie de ele, sunt abandonate, iar acest lucru a fost făcut cu ușurință”, spune Anna Mulà, avocată specializată în dreptul animalelor și purtător de cuvânt al Institutului pentru Politici Publice pentru Protecția Animalelor (IPPPA), conform Digi24. Societatea Canină din Spania (RSCE) a calculat că aproximativ 5.000 de câini au fost abandonați, cu 50% mai mult decât în mod obișnuit.

Abandonul câinilor a crescut foarte mult de la începutul relaxării măsurilor de restricție anti-Covid. Numai la sfârșitul lunii mai, în primele săptămâni în care restricțiile de deplasare au fost reduse în majoritatea provinciilor, au fost înregistrate aproximativ 2.000 de abandonuri de câini.

Loading...
 
 

Citește și

  • sofer de tir

    Primul pacient infectat cu coronavirus din provincia spaniolă Galicia este un român, de profesie șofer de TIR. La un pas de moarte, bărbatul a stat 19 zile în comă, dar s-a vindecat și acum e bine. De acasă, spune că abia așteaptă să-și reia munca.

  • Polițiștii din Catalonia îi verifică pe locuitori

    Creșterile alarmante de cazuri noi de Covid-19, după relaxarea măsurilor în întreaga Europă, a determinat autoritățile spaniole să revină la măsuri dure. În Catalonia au fost impuse sâmbătă (4 iulie) noi măsuri de carantină care afectează peste 200.000 de persoane. Perioada de izolare începe la prânz, intrările şi ieşirile din oraş urmând să fie restricţionate. Restricţiile vor viza transporturile şi activităţle comerciale.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1