Slovacia și Cehia vor trece din nou în stare de urgență din cauza coronavirusului

coronavirus.jpg

harta lumii coronavirus
Slovacia și Cehia se pregătesc de reintroducerea stării de urgență pentru limitarea răspândirii Covid-19
foto: pixabay.com

Autoritățile din Slovacia și Cehia au decis revenirea la starea de urgență. În această săptămână, premierii celor două țări au anunțat că, în urma creșterii accelerate a cazurilor de Covid-19, vor institui din nou starea de urgență.

„Situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe”, a declarat şeful guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criză. Măsura ar urma să fie adoptată de Guvern miercuri, 30 septembrie.

Din 5,4 milioane de locuitori s-au înregistrat 9.343 de infecţii cu coronavirus. 44 de pacienţi au decedat. Vineri, 25 septembrie, numărul contaminărilor zilnice a ajuns la un record: 552.

Ce măsuri se iau în Slovacia

  • Toate evenimentele sportive, culturale şi serviciile religioase vor fi interzise cu începere de la 1 octombrie.
  • Căsătoriile şi înmormântările vor fi autorizate numai dacă toţi participanţii fac dovada testului negativ la coronavirus.
  • Restaurantele, barurile şi cafenelele vor închide la ora 22:00, iar persoanele care nu locuiesc împreună şi doresc să se apropie la mai puţin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască.

Premierul ceh a cerut o reuniune extraordinară a Guvernului

Premierul ceh, Andrej Babis, a anunţat o reuniune extraordinară a Guvernului, tot miercuri, pentru aprobarea stării de urgenţă.

Dintr-un total de 10,7 milioane de locuitori, Republica Cehă a înregistrat 65.313 cazuri de infectare cu coornavirus, dintre care 615 morţi.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1