Situație fără precedent în Thailanda! Maimuțele flămânde atacă trecătorii

Ultima actualizare:

    Când prind un om, îl înconjoară şi îl obligă să le dea de mâncareFoto: EPA-EFE
Când prind un om, îl înconjoară şi îl obligă să le dea de mâncareFoto: EPA-EFE

Cel mai urât coşmar s-a abătut asupra Thailandei! Din cauza pandemiei de COVID-19, miile de macaci din oraşele thailandeze au rămas fără hrană şi se strâng în găşti de zeci de exemplare şi atacă oamenii. Autorităţile thailandeze sunt nevoite să intervină zilnic la mii de apeluri venite din partea populaţiei pentru a domoli maimuţele violente.

Scene şocante de maimuţe care atacă oameni sau se luptă între ele au făcut înconjurul planetei după ce au fost surprinse de locuitorii oraşului thailandez Lopburi, din centrul ţării. Din cauza restricţiilor impuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, numărul oamenilor care aduceau de mâncare maimuţelor a scăzut drastic. Au fost închise pieţe, iar templele budhiste au înregistrat între 2020-2021 cel mai mic număr de vizitatori. Acest fenomen a afectat stilul de viaţă al macacilor din zonele urbane care s-au trezit din senin fără mâncarea venită din partea celor care îi venerau ca pe nişte zeităţi.


    Oamenii, victime colaterale în lupta pentru supravieţuireFoto: EPA-EFE
Oamenii, victime colaterale în lupta pentru supravieţuireFoto: EPA-EFE

Încă din luna iunie 2020, autorităţile au început sterilizarea maimuţelor şi numai în Bangkok au fost sterilizate 500 de primate, însă prea puţin, având în vedere că populaţia de primate adaptate la stilul de viaţă urban depăşeşte un milion. Pandemia de COVID-19 a făcut 4.146 de victime omeneşti şi a îmbolnăvit 512.678 de persoane în Thailanda, unde trăiesc aproape 70 de milioane de oameni. Incidentele violente care au fost cauzate de maimuţele furioase şi înfometate au devenit una dintre problemele prioritare ale autorităţilor locale din marile oraşe thailandeze.


    Macacii se luptă între ei în intersecţiiFoto: EPA-EFE
Macacii se luptă între ei în intersecţiiFoto: EPA-EFE

”Am ajuns să ieşim pe stradă cu frică pentru că atunci când simt mişcare, maimuţele se strâng în jurul omului şi îl ţin captiv până primesc ceva de mâncare. Au fost persoane care au fost muşcate de macacii furioşi că nu au primit nimic”, a povestit pentru un post de televiziune local Khun T. În Lopburi şi Bangkok poliţia şi armata patrulează pe străzi pentru a sparge grupurile de maimuţe şi pentru a se asigura că numărul atacurilor nu creşte.

Cimpanzeii mănâncă gorile din cauza schimbărilor climatice


    Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Cimpanzeii atacă şi mănâncă gorile. Cercetătorii cred că fenomenul ciudat care are loc în rândul primatelor este cauzat de încălzirea globală şi reducerea cantităţii de hrană. Incidentele au început să fie semnalate încă din 2019, după ce, în intervalul 2014-2018, cercetătorii care studiau comportamentul maimuţelor din Parcul Naţional Loango din Gabon au remarcat că gorilele şi cimpanzeii îşi împărţeau paşnic teritoriul. Din 2019 şi până în prezent, două gorile au fost ucise şi mâncate de grupurile de cimpanzei. Micile primate au devenit extrem de violente inclusiv în luptele pentru supremaţie din cadrul grupurilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net