Se roagă pentru un miracol: siamezele române, care sunt unite la cap, au ajuns la vârsta de 7 ani

Ultima actualizare:

Anastasia şi Tatiana Dogaru sunt două gemene inseparabile şi asta deoarece s-au născut siameze: capul din faţă al Tatianei este lipit de ceafa Anastasiei.

„Mă înfurii când oamenii se feresc sau spun că sunt ciudate. Sunt nişte fetiţe obişnuite, însă vieţile lor nu sunt deloc uşoare având în vedere că sunt mereu unite”, spune mama celor două suflete, potrivit Daily Mail.

Ana şi Tati au creierele şi organele separate, însă prima se bazează pe rinichii surorii ei.  „Unii oameni spun că Ana este mai în formă. Este mai mobilă, mai verticală, iar câteodată trebuie să o care şi pe Tati. Dar ele se iubesc una pe alta”, mai spune părintele, care este o fostă asistentă medicală.

Operaţia, sabia cu două tăişuri

 Tatăl lor, Alin, care este preot, a declarat că este aproape insuportabilă aşteptarea unei descoperiri medicale prin care cele două corpuri să fie separate fără riscuri. „Suntem în agonie. Devin din ce în ce mai unite şi asta face lucrurile din ce în ce mai dificile. Separarea este o sabie cu două tăişuri. Poate să le schimbe viaţa sau poate să le-o curme. Fetiţele noastre sunt speciale şi noi le vrem pe amândouă lângă noi. Suntem într-o cursă împotriva timpului şi este apăsător”, a spus tatăl siamezelor.

Cei doi părinţi spun că cel mai frumos moment din viaţa lor a fost atunci cânt Ana şi Tati au făcut primii paşi, la 20 de luni.

Claudia a declarat că a ştiut din a patra lună de că este însărcinată cu siamezi. Chiar dacă prietenii şi familia au sfătuit-o să facă avort, cei doi soţi au refuzat, răspunzând că Dumnezeu le-a trimis fetele cu un scop.

Gemenii, care au avut şanse de 1 la 4 să supravieţuiască naşterii, au văzut lumina zilei prin cezariană, la Roma, în ianuarie 2004.

S-au stabilit în America

Cele două fetiţe mai au o soră mai mare, Maria. Toată familia Dogaru s-a mutat din România în Italia şi apoi în SUA, unde se află şi acum, pentru a fi mai aproape de un tratament adecvat pentru fete.

În 2007, o echipă de la Rainbow Babies & Spitalul pentru Copii din Cleveland a încercat să separe cei doi copii, dar a renunţat ulterior deoarece presiunea nu era echilibrata în cele două corpuri.

Testele recente au arătat că acum cele două fetiţe au presiunea normală, egală, astfel că nişte specialişti din Chicago analizează situaţia de a face un nou miracol.

Încă de la naştere am visat că le voi vedea separate la un moment dat. Putem spera la acest lucru numai dacă doctorii vor găsi o cale să le ofere o şansă rezonabilă de supravieţuire după operaţie. Există un risc şi acceptăm asta. Dar avem nevoie de aprobări de supravieţuire ca să putem merge mai departe. Rămânând împreună, nu ştim cât timp mai au la dipoziţie. Noi luăm fiecare zi aşa cum este. Fetele iubesc viaţa, au terminat primele în clasa, la şcoală, şi adoră să înoate”, a adăugat mama fetiţelor.

Vezi Aici mai multe poze cu siemezele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net