Se organizează un alt referendum Brexit? Peste trei milioane de oameni cer un nou vot

ap_16174544009998.jpg

Un milion de oameni au semnat o petiţie care cere un nou referendum
Foto: AP

Peste trei milioane de oameni au semnat petiţia care cere un al doilea referendum pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Semnatarii sunt nemulţumiţi de decizia de a părăsi UE şi susţin că rezultatul e prea strâns pentru a se respecta acest referendum.

Update: Duminică, la prânz, numărul semnatarilor a ajuns la 3 milioane, un număr fără precedent.

Petiţia a fost începută de William Oliver Healey şi spune că "Noi semnatarii cerem Guvernului să implementeze o lege care spune că dacă oricare dintre tabere are mai puţin de 60% şi dacă prezenţa la vot e de sub 75% să fie organizat un alt referendum", conform independent.co.uk.

Petiţia a trecut de un milion de semnături sâmbătă dimineaţă, iar cele mai multe semnături provin din Londra, Brighton, Oxford, Cambridge şi Manchester. Tot în aceste zone, tabăra care vrea ca Marea Britanie să rămână în UE a fost majoritară. Petiţia este atât de populară, încă site-ul Guvernului a picat din cauza ei. Datorită numărului mare de semnatari, Parlamentul este obligat să o dezbată acum. 

Nu se ştie încă dacă o astfel de lege se poate aplica retroactiv, dar conform jurnaliştilor de la Independent, o astfel de regulă nu există în legistaţia europeană. 

 

Loading...