Scandal diplomatic de proporții între Olanda și Turcia. Ministrul Familiei turc, oprit să intre în Consulatul din Rotterdam

Ultima actualizare:

    Momentul când oficialul turc a fost oprit de poliția olandeză să intre în Consulatul din RotterdamFOTO: Captură Youtube
Momentul când oficialul turc a fost oprit de poliția olandeză să intre în Consulatul din RotterdamFOTO: Captură Youtube

După ce în cursul zilei de sâmbătă Guvernul olandez i-a interzis ministrului de Externe al Turciei să aterizeze la Aeroportul din Rotterdam, ministrul turc al Familiei, Fatma Betul Sayan Kaya, a fost oprit de Poliție să intre în Consulatul turc din același oraș olandez.

Între timp, autorităţile au închis Ambasada şi Consulatul olandez din Turcia, ca măsură de securitate, au declarat surse din Ministerul de Externe de la Ankara. Betul Sayan Kaya a ajuns cu maşina la reprezentanţa din Rotterdam, dar când a coborât a fost oprită de forţele de ordine. Ea nu a fost arestată.

Reacția președintelui turc Tayyp Recep Erdogan nu s-a lăsat așteptată. Acesta i-a catalogat drept fasciști pe olandezi iar pe guvernul Olandei l-a numit a fi o „rămășiță a nazismului”. De menționat că, în Olanda, locuiesc peste 300.000 de cetățeni de origine turcă.

Între timp, şeful diplomaţiei de la Ankara a ajuns în Franţa, unde urmează să participe duminică, la Metz, la o întâlnire cu turcii din oraş.

Vizite ale miniştrilor turci în diverse ţări din Europa, organizate cu scopul de face campanie pentru tabăra ”da” în referendumul cu privire la o sporire ale puterilor preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan au provocat o nemulţumire în aceste state.

Interdicția oficialilor turci în Olanda vine pe fondul campaniei electorale pentru alegerile legislative din Olanda. Partidul euroscepticului și islamofobului Geert Wilders, liderul extremei drepte, este cotat cu prima șansă în sondaje să câștige alegerile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net