Sare de la 7.620 de metri fără paraşută

american.jpg

Sinucidere curată! Americanul Luke Aikins vrea să aterizeze la punct fix pe o saltea de 30 pe 30 de metri

Nu are toate ţiglele pe casă! Deşi Federaţiile franceză, canadiană şi americană de paraşutism susţin că e sinucidere curată, Luke Aikins (41 de ani) vrea să realizeze imposibilul. Va face cea mai periculoasă cădere în gol din istoria omenirii.

E cea mai riscantă aventură spaţială de la saltul din stratosferă al lui Felix Baumgartner, de acum 3 ani! Aikins vrea să sară în gol la începutul lui 2016, de la 7,6 km deasupra norilor... fără paraşută.

luke-aikins.jpg

Luke Aikins face paraşutism de la 16 ani şi are la activ peste 18.000 de salturi

Americanul de 41 de ani e o legendă vie a saltului cu paraşuta şi se antrenează intens lângă Seattle. El vrea să aterizeze pe o trampolină specială de 30 X 30 metri, suspendată la 76 de metri deasupra solului. El va fi ghidat de un dispozitiv GPS conectat la căşti pentru a-şi putea schimba direcţia în caz de nevoie. Specialiştii spun că e suficientă o rafală de vânt neaşteptată şi zborul lui Aikins se va încheia tragic.

Viteza maximă pe care o va atinge este de 290 km/h şi va purta un costum special, asemănător celui purtat de Baumgartner. Conform lui Aikins, el va pluti pe burtă mare parte din căderea liberă, urmând ca atunci când se apropie de ţintă să aterizeze în fund. Viteza la impact va fi de 200 km/h. Sponsorul nebuniei lui Aikins este aceeaşi băutură energizantă care l-a finanţat şi pe Baumgartner.

Bugetul estimativ este de un milion de dolari, iar Aikins va sări de 300 de ori, cu o paraşută pe care nu o va deschide decât la 150 de metri deasupra solului. Aikins sare cu paraşuta de 16 ani şi are la activ peste 18.000 de salturi.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1