Saddam Hussein, autorul unui roman de dragoste! Cartea e disponibilă online

saddam.jpg

saddam hussein
Saddam Hussein a publicat un roman de dragoste, cu câțiva ani înainte de a fi executat
Foto: Getty

Nu știi ce cadou să-i iei partenerului sau pertenerei de Ziua îndrăgostiților? Ce-ai zice de un roman de dragoste? Dar unul scris de Saddam Hussein, fostul dictator al Irakului? Da, ați citit bine! Unul dintre cei mai sângeroși dictatori contemporani a scris, pe vremea când conducea cu mână de fier statul irakian, un roman de dragoste.

Cartea se numește „Zabiba și Regele” și a fost publicat în 2000, cu câțiva ani înainte de a fi capturat și executat cu ajutorul americanilor, după invazia Irakului, scrie metro.co.uk. Este un roman de dimensiuni modeste, vreo 160 de pagini și nu vă imaginați că a fost vreun bestseller, însă agenții CIA au urmărit cu mult interes cartea scrisă de răposatul tiran.

Acțiunea romanului se desfășoară în urmă cu câteva mii de ani și prezintă o idilică poveste de dragoste între un rege irakian (nici nu e greu să ne imaginăm că Saddam Hussein s-a văzut pe sine în pielea personajului principal) și o țărancă pe nume Zabiba, despre care se presupune că ar fi vorba, metaforic, de poporul însuși. cu alte cuvinte, romanul ar fi unul de propagandă, în care se arată discret relația dintre conducător și poporul care-l adoră. Fără să mai amintim că multe dintre dialogurile personajelor relevă discuții despre religie, naționalism și alte aspecte mai puțin romantice, dar cât se poate de politice. Romanul schițează modest în cuvinte și o scenă de sex destul de dubioasă, între un păstor și o ursoaică, scenariu care ar ascunde de fapt relația dintre Irak și Rusia.

hussein.jpg

saddam hussein
"Regele și Zabiba", romanul scris de Saddam Hussein
Foto: Amazon

Dacă deja nu vă mai simțiți prea atrași de roman, e bine să știți totuși că nu costă prea mult. Cartea este disponibilă online și are prețuri cuprinse între 12 și 22 de dolari. Agenții CIA mărturisesc că au ceva rezerve în a crede că ar fi fost scris de Saddam Hussein în persoană, ci mai degrabă de către scriitori anonimi pe care i-a obligat să-i transpună într-un roman ideile propagandistice.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1