Să ne temem? În Rusia, 300.000 de militari fac cele mai ample exerciții militare de la ruperea URSS-ului!

În aceste zile, la Vostok, în estul Siberiei, au loc cele mai ample exerciții militare desfășurate vreodată în Rusia. Aproape 330,000 de militari ruși, împreună cu mai multe contingente ale Chinei, desfășoară misiuni de antrenament comune.

„Este pentru prima oară când armata și flota noastră au efectuat exerciții militare atât de dificile și la o asemenea scală”, a spus Vladimir Putin. Exercițiile, unde au fost implicate peste 1000 de avioane militare, 36.000 de tancuri, sute de elicoptere, drone și alte echipamente militare au loc pe fondul unor relații tensionate între Rusia și Vest care aduc aminte de perioada complicată a Războiului Rece.

 

 

Câmpul de tragere de la Tsugol se află la 100 de kilometri de granița cu China. Acolo, Vladimir Putin asista relaxat la desfășurarea amplelor antrenamente militare și a comentat că Federația Rusă este o țară pașnică pregătită pentru cooperare cu orice stat interesat de un parteneriat, dar, în alt caz, orice soldat va fi pregătit să-și apere țara și aliații. „În consecință, va trebui să ne întărim forțele armate și să le echipăm cu tehnică de luptă de cea mai înaltă generație și să dezvoltăm parteneriate militare la nivel internațional”, a spus Putin.

 

 

Presa din China a notat că implicarea Armatei Poporului în aceste exerciții militare, alături de efectivele rusești, este cea mai mare demonstrație de forță din istoria acestei țări. Chinezii nu au mai fost implicați într-un război din anul 1979 iar rușii s-au oferit să el împărtășească o parte din tehnicile de luptă pe care le-au abordat, recent, în Siria.

 

 

NATO a condamnat aceste exerciții militare, responsabilii organizației afirmând că ceea ce fac armatele Rusiei și Chinei nu înseamnă decât o repetiție pentru un conflict la o scară largă. Armata Rusiei a comparat această demonstrație de forță cu exercițiul Zapad organizat de URSS în anul 1981, atunci când 150.000 de soldați din țările membre Pactului de la Varșovia au luat parte în ceea ce a fost catalogat drept cel mai amplu exercițiul militar din timpul erei sovietice.

 

exercitii militare de amploare in rusia

 

Loading...

Citește și

  • Vladimir Putin, alaturi de fiica sa Maria si de fosta sotie Lyudmila

    Viața personală a președintelui Federației Rusiei este învăluită în mister și în teorii ale conspirației. Are copii Vladimir Putin? Cine sunt copiii lui Vladimir Putin? Are Vladimir 2 sau 3 copii? Jurnaliștii din toate colțurile lumii s-au chinuit să răspundă la aceste întrebări și, din puținele informații care au răzbătut în spațiul public, curioșii au putut să afle câteva amănunte despre cel mai de preț secret al liderului de la Kremlin: cine sunt, cu adevărat, copiii lui Vladimir Putin!

  • Participarea lui Vladimir Putin la nunta unui important ministru austriac a stârnit controverse printre membrii opoziției, care consideră inoportună invitația pe care președintele rus a primit-o. Ministrul austriac de externe Karin Kneissl, în vârstă de 53 de ani, și-a unit destinul de cel al partenerului ei de viață, Wolfgang Meilinger, iar cei aproximativ o sută de oaspeți ai evenimentului au avut parte de o surpriză din partea președintelui rus, care a marcat prezența lui la ceremonie printr-un cadou inedit.

  • vladimir putin

    Cu toții știm că Vladimir Putin (64 de ani) este unul dintre cei mai puternici lideri ai lumii, dar v-ați întrebat vreodată cum decurge programul său zilnic? Fie că servește numai delicatese la micul dejun sau se delectează cu activități sportive, liderul de la Kremlin are cu siguranță un program foarte încărcat.

  • vladimir putin bolnav copil disparut mort

    Ascensiunea lui Vladimir Putin la putere poate reprezenta cu uşurinţă subiectul unui roman sau al unui film, în care acţiunea ar fi presărată cu spioni, conflicte armate, oligarhi, petrol sau judo. Site-ul businessinsider.com ni-l prezintă pe omul şi politicianul Vladimir Putin, dezvăluind elemente mai puţin cunoscute din viaţa şi cariera "celei mai puternice personalităţi din lume".