S-a inventat asfaltul care absoarbe apa

Ultima actualizare:

    Asfaltul permeabil a fost testat în Marea BritaniFoto: captură video
Asfaltul permeabil a fost testat în Marea BritaniFoto: captură video

Această invenție inedită poate salva vieție. Asfaltul Tompix Permeable a fost creat de compania Lafarge Tarmac. Are o suprafață absorbantă, care permite apei să pătrundă prin orificile de mici dimensiuni, în loc să rămână la suprafața. Poate fi instalat în zonele afectate de inundații.

Asfaltul Tompix Permeable a fost testat în Marea Britanie și s-a descoperit că reușește să absoarbă peste 4.000 de litri de apă, în mai puțin de 60 de secunde. Materialul poate fi utilizat pentru prevenirea inundațiilor, potrivit site-ului techinsider.io.

Pe lângă toate acestea, materialul Tompix poate fi folosit  pentru reducerea temperaturii asflatului, în zilele toride de vară. Însă, nu poate fi folosit în zonele foarte reci, unde apa îngheață și riscă să deterioreze suprafața asfaltului. Acest concept al asfaltului imperbeabil nu este nou, materialul fiind descoperit de mai bine de 50 de ani. Un astfel de asfalt a fost turnat într-o parcare din High Wycombe și pe perimetrul unui teren de golf, în Regatul Unit. Deocamdată, această invenția a fost testată doar în Marea Britanie, dar mai multe țări pot beneficia de pe urma asfaltului permeabil dacă îl achiziționează, mai ales în zonele unde se produc inundații în mod frecvent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net