S-a descoperit de ce laşi capul în dreapta când te săruţi

sarut_getty.jpg

william kate middleton
Prinţul William şi Ducesa Catherine
Foto: Guliver/Getty Images
Citeste tot despre: 

În sfârşit ştiinţa a răspuns la întrebarea istorică: “de ce se sărută oamenii?”. Cercetătorii canadieni au descoperit că aceia care apleacă uşor capul în stânga, atunci când sărută, o fac pentru că nu sunt implicaţi sentimental.

Cercetătorii de la Universitatea din Saskatchewan, din Canada, au analizat peste 500 de fotografii ale cuplurilor de celebrităţi din ultimii 50 de ani în timp ce se sărutau. Au confruntat apoi rezultatele cu “testul” sărutului aplicat la 1.000 de voluntari. După 5 ani de analize au reuşit în sfârşit să răspundă la întrebarea “ce sentimente dezvăluie sărutul şi cum?”.

Poziţia capului este crucială: dacă aplecăm capul în dreapta atunci când sărutăm, este clar: suntem îndrăgostiţi. Însă dacă lăsăm capul în stânga şi nasul nostru împunge obrazul drept al jumătăţii noastre, ne dăm singuri de gol. Şi asta pentru că acest tip de pupic marchează o relaţie molcomă, fără sentimente, pasiune, bazată în special pe prietenie. 

Dacă Prinţesa Catherine şi Prinţul William intră în prima categorie, David Beckham şi Victoria fac parte din categoria prietenilor. Interesant a fost de urmărit cuplul Brad Pitt şi Angelina. Acum opt ani se sărutau din dreapta cu foc, în 2011 se sărutau “pe stânga” şi din 2014 au revenit pe dreapta. 80% din cei care sărută din dreapta au parte de o explozie de dopamină şi estrogen în organism, hormoni asociaţi fericirii. La pupăcioşii “de stânga” nivelul hormonal nu înregistrează fluctuaţii majore. 

loading...
Loading...

Citește și

 • sarut, curiozitati despre sarut

  Nimic nu este mai romantic decât un sărut. Acesta reprezintă punctul culminat din orice poveste de dragoste. Însă, el nu are nimic de-a face cu dragostea în sine. Află şi tu de unde provine sărutul şi ce reprezintă el de fapt. Click! îţi prezintă cele mai interesante curiozități despre sărut.

 • Tipuri de sărut pe care bărbaţii le adoră

  Se spune că sărutul este cel mai frumos şi intim gest care se întâmplă între două persoane care se atrag. Este cea mai frumoasă modalitate de vă arăta dragostea pentru persoana iubită. Există patru tipuri de sărut pe care bărbaţii le adoră.

 • dani otil sarut concurenta x-factor

  Moment exploziv pentru admiratoarele lui Dani Oţil. Prezentatorul a sărutat pe gură o concurentă de la X-Factor, ba chiar s-a aşezat în genunchi şi a cerut-o de nevastă.

 • greseli pe care sa nu le faci atunci cand saruti o femeie

  Printr-un sărut îi putem transmite persoanei iubite toate trăirile şi emoţiile ascunse. Cu atât mai mult sărutul este considerat cel mai intim gest şi poate fi extrem de senzual, dacă ştiţi să transformaţi momentul într-unul de neuitat.