Românca salvată din Avalanșa din Italia: «Ne umezeam buzele cu gheaţă şi zăpadă murdară»

italia-1-86563021120.jpg

italia, avalansa, romani, salvati, pompieri, hotel
Adriana şi copiii ei, Gianfilippo şi Ludovica, au fost salvaţi vineri, la două zile după avalanşă
Citeste tot despre: 

Au petrecut 58 de ore fără să se poată mişca, în întuneric, mâncând gheaţă şi încercând să nu intre în stare de şoc. Supravieţuitorii avalanşei din Italia, care a distrus hotelul Rigopiano, au povestit pentru “la Repubblica” cum au reuşit să supravieţuiască celor două zile şi jumătate petrecute sub zăpadă şi gheaţă.

În salonul lor de la spitalul din Pescara, supravieţuitorii nu ştiu dacă să fie fericiţi sau disperaţi. Giampiero Parete, bucătarul din Montesilvano care a anunţat tragedia, soţia sa, românca Adriana, şi cei doi copii ai lor, Gianfilippo şi Ludovica, s-au revăzut în sfârşit. “Sunt un om care s-a întors la viaţă”, a povestit Giampiero pentru “la Repubblica”, citată de news.ro.

Miercuri după-amiază, la ora 17.40, Giampiero tocmai ieşise să ia o aspirină din maşină pentru soţia sa, iar toţi ceilalţi erau împreună, la recepţie. Adriana şi Gianfilippo stăteau pe o canapea şi se uitau la focul din şemineu. Ludovica, Samuel şi Edoardo, ceilalţi copii, jucau biliard. Giorgia şi Vincenzo stăteau împreună pe o altă canapea şi beau un ceai, aproape de Giampaolo şi soţia sa, Valentina Cicioni. Apoi a început să tremure totul, o vibraţie îngrozitoare, din ce în ce mai puternică, însoţită de un huruit surd. Muntele de zăpadă care a lovit hotelul a avut un impact devastator.

italia-2-34611511515.jpg

italia, avalansa, romani, salvati, pompieri, hotel
Salvatorii au făcut eforturi uriaşe pentru a ajunge la victime

 

Totul a fost scufundat în întuneric. Adriana a reuşit să îşi găsească telefonul şi l-a pornit. Nu a avut semnal, dar timp de câteva minute, înainte să i se termine bateria, a avut puţină lumină. În jurul ei nu era mult spaţiu, însă Gianfilippo era încă lângă ea. La numai câţiva centimetri de capul său se oprise o grindă enormă de lemn. “L-am îmbrăţişat imediat şi cred că am rămas îmbrăţişaţi tot timpul, zi şi noapte”, povesteşte ea.

 

Primul gând a fost pentru Ludovica. Adriana a început să îşi strige fiica, iar aceasta a răspuns. Era destul de aproape, în viaţă. În jurul ei erau ceilalţi doi copii, se formase un gol de aer, o celulă în care au supravieţuit. Din fericire, vocile supravieţuitorilor se auzeau destul de clar, astfel că românca a reuşit să îşi liniştească fata în momentele dificile. A făcut puţină lumină cu telefonul mobil, până când i s-a terminat bateria. Apoi totul s-a scufundat în întuneric timp de 58 de ore.“Cel mai rău lucru a fost setea: îmi tot umezeam buzele cu gheaţă şi zăpadă murdare”, povesteşte ea.

italia-4-861211.jpg

italia, avalansa, romani, salvati, pompieri, hotel
Hotelul Rigopiano a fost „îngropat” în zăpadă şi gheaţă
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1