Româncă moartă în Marea Britanie, la 7 ore după ce a născut prin cezariană! Medicii sunt acuzați că au lăsat-o să moară

Ultima actualizare:

    Gabriela Pintilie avea doar 36 de aniFoto: BBC
Gabriela Pintilie avea doar 36 de aniFoto: BBC

Caz șocant în Marea Britanie! O româncă de 36 de ani a murit într-un spital din Marea Britanie, la câteva ore după ce a născut. Potrivit anchetatorilor, femeia nu ar fi primit suficient sânge în urma hemoragiei suferite. Femeia era stabilită în Grays, Essex.

Tragedia a avut loc anul trecut, însă cazul a ajuns în atenția presei britanice abia acum. Se pare că spitalul la care a născut românca a fost ținta scandalurilor în ultima vreme, conform BBC.

Familia româncei a dat în judecată maternitatea

Gabriela Pintilie a murit la șapte ore după ce a adus pe lume o fetiță prin cezariană, la Spitalul Universitar Basildon. Ea se afla la a doua naștere și ar fi pierdut șase litri de sânge în urma intervenției. Românca era programată să nască la sfârșitul pe 28 februarie anul trecut,  însă a avut parte de o naștere prematură. Bebelușul a venit pe lume cu trei zile mai devreme. În urma anchetei a reieșit că medicii au încercat să o convingă, timp de mai multe ore, să nască natural. A doua zi, au constantat că acest lucru este imposibil și i-au făcut cezariană. Imediat după naștere, Gabriela Pintilie a început să piardă sânge. Doctorii au operat-o din nou, însă nu au reușit să îi oprească hemoragia. La șapte ore după ce a adus pe lume o fetiță, românca s-a stins din viață. Copilul supraviețuit și este în afara oricărui pericol. Spitalul Universitar Basildon este anchetat în prezent pentru mai multe cazuri de acest gen.

Cazul româncei a ajuns în instanță. Chemat să depună mărturie, ginecologul Malcom Griffiths a declarat că, la o jumătate de oră de la naștere, femeia a pierdut 600 de mililitri de sânge, o cantitate considerată normală în cazul unei operații de acest gen. Apoi, româncă a mai pierdut doi litri de sânge, în doar 30 de minute.

Medicii i-au administrat două unități din grupa universală 0 de sânge și alte șase unități din grupa ei sangvină, dar fără să îi facă coagulante.

„Personalul medical nu știa că spitalul dispunea de coagulante. Gabriela nu a primit toată cantitatea de sânge și nici coagulate”, a spus în instanță medicul Malcom Griffiths. Din cauza lipsei de comunicare între ,edici, alte două unități de sânge disponibile nu i-au fost administrate româncei. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net