Românca de pe Costa Concordia: «Am fost amanta căpitanului»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

S-a confirmat! Moldoveanca Domnica Cemortan a recunoscut, marţi, în premieră, că a fost amanta căpitanului vasului de croazieră Costa Concordia, Francesco Schettino, şi că era cu el în momentul tragediei.

După ce un an şi jumătate a negat cu vehemenţă că a avut o relaţie cu Schettino (52 de ani), care este căsătorit, Domnica Cemortan, de 26 de ani, a dat totul pe faţă la insistenţele judecătorului. Moldoveanca a făcut mărturisiri incendiare în urma ameninţărilor că s-ar putea să fie şi ea pusă sub acuzare.

Domnica a recunoscut că nu avea bilet de călătorie, fiindcă "nu ai nevoie de bilet când eşti amanta cuiva" şi că avea bagajele în cabina căpitanului. Ea a povestit că l-a cunoscut pe comandantul navei Costa Concordia în urmă cu trei ani, în timpul unei croaziere, fiind angajata companiei Costa Crociere în calitate de animatoare.

simeon stalpnicul png

În cadrul şedinţei de judecată de marţi, Domnica l-a înfundat pe Schettino! A spus că acesta a părăsit vasul naufragiat printre primii, contrazicându-i declaraţiile potrivit cărora nu şi-a abandonat echipajul şi pasagerii. Dacă mărturia ei se va confirma, căpitanul riscă 20 de ani de închisoare, deşi moldoveanca a avut grijă să sublinieze că amantul nu are nici o vină, accidentul fiind provocat de un lucrător străin care nu i-a înţeles comenzile. "În noaptea aceea, am luat masa şi el a glumit că trebuie să dea ordin să încetinească vasul până termin desertul. Apoi am urcat pe punte, dar nu am văzut nimic, pentru că era întuneric. S-a auzit o izbitură şi luminile s-au stins", a povestit Domnica.

Ea a susţinut că nu ştia că un membru al echipajului îl rugase pe căpitan să se apropie de Insula Giglio pentru a-şi saluta familia. Moldoveanca a mărturisit că, după ce vasul s-a lovit de stânci, Schettino a ordonat şefului ospătarilor s-o salveze, ducând-o cu o barcă de salvare la mal. În final, ea a spus că a încercat să ascundă relaţia cu Schettino fiindcă este mama unui copil.

Au murit 32 de oameni

"O, Sfântă Fecioară, ce am făcut?", a exclamat îngrozit căpitanul Francesco Schettino după ce nava Costa Concordia, pe care o comanda, s-a zdrobit de stânci în apropiere de Insula Giglio. Nenorocirea s-a petrecut în noaptea de 13 ianuarie 2012 în jurul orei 21.30. Nava avea 4.229 de pasageri, dintre care 32 au murit.

Click! spune

Vasul Costa Concordia:  construit în 2006; capacitate pasageri: 3.780; echipaj: 1.100; total cabine: 1.500 (28 pentru handicapaţi); lungime: 290 m ;lăţime: 35 m; înălţime: 54 m ;sectoare punte: 17 (14 pentru oaspeţi); viteza maximă: 43 km/h; viteză croazieră: 39 km/h.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net