Restricții anti-coronavirus dure în Italia după un nou record de infectări zilnice

italia-coronavirus-masca.jpg

femeie cu masca de protectie in italia
Noua tulpină Covid-19 a ajuns în Italia
foto: Shutterstock

Regiunea italiană Latium, în care se află Roma, se pregăteşte să impună o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, de la miezul nopţii (1.00, ora României) la ora locală 5.00 (6.00, ora României), pentru a reduce creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus, dezvăluie o sursă din cadrul Executivului regional pentru Reuters, preluată de News.ro.

Această interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii ar urma să intre în vigoare vineri, potrivit acestei surse, care precizează că autoritățile au în vedere și restricţii pentru şcoli şi universităţi.

Lombardia, în care se află Milano, a impus luni o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, începând de la ora locală 23.00 (0.00, ora României).

Regiunea Campania intenţionează să impună o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii începând din acest weekend, a anunţat marţi preşedintele acesteia, urmând exeplul Lombardiei.

Citește și:

Al doilea val de COVID-19 paralizează Europa. Italia se închide după ora 21.00, Parisul, în carantină totală

Peste 15.000 de cazuri zilnice înregistrate în Italia miercuri

Italia a înregistrat miercuri un vârf de 15.199 de contaminări cu covid-19 în 24 de ore, a anunţat joi Ministerul italian al Sănătăţii.

Bilanţul total al infectărilor cu noul coronavirus a crescut la 449.648.

Bilanţul total al morţilor din cauza covid-19 a crescut la 36.832. Miercuri s-au înregistrat 127 de decese, a precizat ministerul.

Loading...
 
 

Citește și