Regele mort - plâns şi iubit, prinţul în maiou - nedorit

Ultima actualizare:

    Milioane de supuşi îl jelesc  pe Bhumibol AdulyadejFoto: Guliver/ Getty Images
Milioane de supuşi îl jelesc pe Bhumibol AdulyadejFoto: Guliver/ Getty Images

Jale mare la Bangkok! Milioane de thailandezi plâng după ce, joi, 13 octombrie, s-a anunţat moartea regelui lor, Bhumibol Adulyadej. El a fost cel mai longeviv şi cel mai bogat monarh din lume.

Încoronat la 5 mai 1950 sub numele de Rama al IX-lea, Bhumibol a fost regent de la 9 iunie 1946. Dacă sunt incluşi şi cei 4 ani de guvernare provizorie, el a domnit 70 de ani, 4 luni şi 4 zile şi s-a stins din viaţă la 88 de ani, la spitalul Siriraj din Bangkok. Pentru mulţi dintre cei 67 de milioane de supuşi, regele cu o avere de 35 de miliarde de euro avea un statut aproape divin.


    Monarhul s-a stins  din viaţă la 88 de aniFoto: Guliver/ Getty Images
Monarhul s-a stins din viaţă la 88 de aniFoto: Guliver/ Getty Images

A intervenit în momentele când ţara s-a aflat în crize, a dovedit curaj şi afecţiune pentru popor. De aceea, a fost anunţat un an de doliu naţional în memoria lui. În schimb, fiul său, prinţul Maha Vajiralongkorn (63 de ani), care îi va urma la tron sub numele Rama al X-lea, nu e dorit de populaţie, potrivit “The Guardian”. În iulie, ziarul “Bild” a prezentat poze cu el, plin de tatuaje, îmbrăcat în maiou, blugi lăsaţi pe fund şi sandale.

În mod misterios, prinţul moştenitor, care a fost implicat în trecut în scandaluri, a anunţat că amână să fie încoronat. El a urmat Academia Militară în Australia, dar mare parte a timpului şi-a petrecut-o în Germania, unde se ducea pilotându-şi singur avionul. Ahtiat după lux, Maha Vajiralongkorn se dădea în vânt după cumpărături şi petreceri.

Chiar şi pentru câinele lui „Foo Foo“ a dat o petrecere de pomină, potrivit “Bild”. Divorţat de trei ori, el este tatăl a 7 copii. În 2007, presa internaţională a relatat despre o filmare în care Maha apărea la o petrecere alături de a treia soţie, Srirasmi. Ea era aproape dezbrăcată şi amândoi dansau împreună cu căţelul. „Foo Foo“ a murit în 2015 şi, în memoria lui, au avut loc patru zile de ritualuri budiste.


    Prinţul moştenitor, cu blugii  lăsaţi pe fund şi plin de tatuajeFoto: Guliver/ Getty Images
Prinţul moştenitor, cu blugii lăsaţi pe fund şi plin de tatuajeFoto: Guliver/ Getty Images

Prinţul a divorţat de Srirasmi în 2014 după ce câteva rude ale ei ar fi abuzat de statut şi de bani şi au fost arestate. În prezent, el ar avea o iubită, Suthida, de 32 de ani, căreia i-a cumpărat o vilă de 10 milioane de euro în Germania, potrivit “Bild”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net