Refugiații fac voluntariat la serviciul de pompieri din Australia

refugiati_pompieri.jpg

refugiati pompieri
Refugiații lucrează ca voluntari la Serviciul de Pompieri Noble Park din Australia
foto: captură video Al Jazeera

Europenii sunt din ce în ce mai speriați de criza refugiaților. Mulți se tem că migranții ar putea deveni violenți, iar până și autoritățile îi tratează cu lipsă de compasiune. Pe paltea cealaltă a „baricadei”, solicitanții de azil vor să demonstreze că nu au intenții rele.

În Australia, refugiații luptă cot la cot cu autoritățile împotriva flăcărilor, însă nu pentru bani. Aceștia fac voluntariat la serviciul de pompieri, pentru a combate incendiile de vegetație declanșate de temperaturile exagerat de ridicate, potrivit independent.co.uk.

Autoritățile australiene mărturisesc că refugiații le sunt de un real ajutor. „Acum cinci ani, nu erau destui voluntari nici pentru a organiza un exercițiu de antrenament... darămite destui oameni pe care să ne bazăm când izbucneau adevărate incendii”, a mărturisit Terence Standford, angajat al Serviciului de Pompieri Noble Park.

„Aveam cam 12 membri în brigadă și asta chiar nu este suficient pentru ce vrem să facem în comunitate, așa că a fost cu adevărat nevoie să schimbăm acest lucru”, a mai explicat el. Din cei 52 de voluntari de la Noble Park, jumătate sunt imigranți. „Ne-au ajutat. Acceptă să fim în Australia, așa că ar trebui să fac ceva. Vreau să fac ceva. E ca și cum m-aș revanșa”, a declarat Abbas Adollahi, unul dintre refugiați.

Loading...

Citește și

  • O primă tranşă de 11 refugiaţi din cota obligatorie ajunge joi, 3 martie, la Galaţi. În total, în următorii doi ani în România vor sosi 6.205 refugiaţi. Naţionalităţile celor care sosesc joi din Grecia nu au fost dezvăluite de autorităţi.

  • Mai mulți adolescenți, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani dintr-o tabără de refugiați din Calais, Franța, au fost abuzați sexual.

  • grecia refugiati criza

    Zeci de mii de refugiați continuă să fie blocați la granița Greciei și se anunță venirea a încă 100.000, până la sfârșitul lunii martie. Turciei i se cere să treacă la deportarea celor care nu au statut de refugiați. Imagini emoționante îi surprind pe refugiați cum se îmbulzesc și se aruncă peste grămezile de lemne pentru a apuca măcar câteva bucăți.

  • Guvernul român plănuieşte să deschidă o tabără de refugiaţi la Tăşnad, în nord-vestul României, la aproximativ 30 de kilometri de frontiera cu Ungaria, scrie cotidianul Magyar Idok citat de Mediafax. Tabăra va găzdui un număr de aproximativ 600 de persoane, în principal refugiaţi sirieni, în pofida protestelor liderilor şi locuitorilor oraşului

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1