Reacţia dură a Turciei după atentatul de la Ankara

gettyimages-515409822.jpg

O maşina a explodat duminică în Ankara
Foto: Getty

Armata turcă a bombardat ţinte ale rebelilor kurzi din nordul Irakului, la câteva ore după atacul terorist din Ankara, de duminică seară (13 martie). Conform agenţiei de ştiri publice Anadolu, nouă avioane au făcut raiduri în 18 locaţii ale Partidului Muncitoresc Kurd, inclusiv locul unde se află conducerea grupării.

Mai mult, poliţia a reţinut zeci de suspecţi kurzi în sudul Turciei luni. Raidurile vin la o zi de la atacul cu bombă din Ankara, în care au murit 37 de oameni şi 125 au fost răniţi. Autorităţile cred că atentatul a fost dus la capăt de două persoane, un bărbat şi o femeie şi că a fost pus la cale de militanţii kurzi, conform independent.co.uk. 

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a jurat că va "înghenuncia terorismul", iar premierul Ahmet Davutoglu a amânat viziat sa în Iordania. 

Loading...
 
 

Citește și

  • ankara explozie masina

    O explozie a unei mașini suspecte într-un cartier din capitala Turciei, Ankara, de duminică, 13 martie, s-a soldat cu cel puțin 37 de morți și peste 125 de răniți.

  • atentat turcia atac terorist ankara

    Bilanțul dublului atentat terorist produs sâmbătă (10 octomnbrie), în apropierea gării centrale din capitala turcă, a ajuns la 95 de morți și 246 de răninți. Atacul a avut loc înaintea unui miting pentru pace, iar 48 dintre răniți se află în continuare în stare gravă, la terapie intensivă, potrivit Biroului premierului turc.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1