Război în Siria: Kremlinul recunoaște bombardarea spitalului sirian?

Ultima actualizare:

    Război în Siria: Cel puțin 13 persoane au murit după un bombardament la un spital de campaniefoto: Getty
Război în Siria: Cel puțin 13 persoane au murit după un bombardament la un spital de campaniefoto: Getty

În contextul unui război în Siria, aproximativ 13 persoane au fost ucide ăntr-un raid aviatic îndreptat asupra unui spital de campanile în nord-vestul Siriei. Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a pus aceste fapte pe seama armatei ruse, despre care susține că ar fi inițiat atacul.

„13 persoane au fost ucise într-un raid al aviației ruse care a lovit marți (20 octombrie, n.r.) un spital de campanile din localitatea Sarmine, printre persoanele ucise numărându-se și un kinetoterapeun, un guardian și un membru al apărării civile”, a comunicat ONG-ul, citat de stirileprotv.ro.

Mai mult, acest război în Siria este confirmat de un angajat al Syrian American Medical Society (SAMS), care administrează spitalul de campanie: „Ieri (marți, 20 octombrie, n.r.), o structură a SAMS în apropiere de Sarmine, la Idleb, a fost atinsă de o lovitură aeriană. Conform primelor informații de pe teren, am pierdut doi angajați ai spitalului, un kinetoterapeut și un infirmier”.

Război în Siria: Rusia anunță că a bombardat 83 de ținte teroriste din Siria

Despre acest război în Siria, Rusia recunoaște că a inițiat nu mai puțin de 83 de atacuri în zonele taberelor teroriste din Siria în ultimele 24 de ore. Potrivit agerpres.ro, avioanele rusești au lovit poziții din provinciile Idleb (nord-vest), Alep (nord-vest), Deir Ezzor (est), Damas și Hama (centru).

Mai mult, ministerul a menționat și distrugerea unui atelier în care se fabricau obuze și un deposit de explozibili ale Frontului al-Nosra. Cu toate acestea, oficialii de la Kremlin nu au precizat nimic despre bombardarea spitalului de campanile din localitatea Sarmine.

Război în Siria: Liderul Sirian, în vizită la Moscova

Pentru prima dată de la izbucnirea unui război în Siria, ăn martie 2011, Bashar Al-Assad, liderul sirian, a avut prima ieșire oficială din țară. Acesta a fost în vizită la Moscova, marți (20 octombrie), unde a discutat cu Vladimir Putin și i-a mulțumit pentru implicare.

Imediat după acest eveniment, președintele rus a purtat o discuție telefonică cu omologul turc Recep Tayyip Erdogan, cu care a vorbit despre situația războiului din Siria: „Au discutat despre situația din Siria. În acest cadru, șeful statului rus l-a informat pe omologul său turc despre rezultatele vizitei de marți seară la Moscova a președintelui Bashar Al-Assad”, a declarat Kremlinul, într-un comunicat citat de agerpres.ro.

În contextul situației de război în Rusia, relația dintre Moscova și Ankara a devenit tensionată din cauza faptului că Turcia face parte din NATO și participă la o coaliție internațională condusă de Statele Unite ale Americii. Aceasta se opune menținerii lui Bashar Al-Assad la putere în scopul reglementării politice a războiului civil. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net