Putin vrea alianţă cu SUA ca pe vremea lui Stalin

Ultima actualizare:

    Obama şi Putin au avut o întâlnire în cadrul căreia au discutat problema războiului din SiriaFoto: Getty
Obama şi Putin au avut o întâlnire în cadrul căreia au discutat problema războiului din SiriaFoto: Getty

Barack Obama şi Vladimir Putin au avut prima întâlnire, faţă în faţă, după doi ani. Cei doi au purtat discuţii, la sediul ONU din New York, pentru a găsi soluţii care să pună capăt războiului din Siria.

Întrevederea celor doi a fost însă un fel de "dialog al surzilor", iar liderii s-au înfruntat în discursuri înainte, la tribuna Adunării generale a ONU.

Obama şi Putin s-au criticat reciproc: liderul american şi-a exprimat nemulţumirea faţă de politica dusă de Moscova faţă de Ucraina şi Siria, mai ales pentru sprijinul acordat regimului Assad.

"Ni se spune că este singura cale pentru combaterea terorismului sau pentru prevenirea amestecului strain. Însă în virtutea acestei logici, ar trebui să sprijinim tirani ca Bashar al-Assad, care aruncă butoaie cu explozibil pentru a masacra copii inocenţi, pentru că, nu-i aşa, alternativa e mai rea", a spus Obama.

Preşedintele rus a fost promp: "Să nu cooperezi cu guvernul sirian, care combate terorismul ar fi o eroare enormă. Încercările de a stimula schimbări într-o ţară sau alta plecând de la propriile ideologii au dus adesea la urmări tragice".

Mai mult, cei doi şi-au aruncat priviri reci când au ciocnit un pahar de şampanie la finalul întrevederii, semn că lucrurile nu au decurs chiar ok, notează stirileprotv.ro. 

Putin vrea o coaliţie antiteroristă, dar refuză să trimită trupe la sol

În cazul grupării Statul Islamic, Putin a făcut apel la o "largă coaliţie antiteroristă", aseamănătoare cu cea care a luptat împotriva lui Hitler în cel de al doilea război mondial. Cu câteva minute înainte - tot de la tribuna ONU - Obama s-a referit şi el, deschis, la posibilitatea unei colaborări cu Rusia şi chiar cu Iranul.

Pe de altă parte, preşedintele Rusiei a exclus să trimită în Siria trupe de luptă la sol împotriva grupării Statul Islamic. "Ne gândim la modul în care putem ajuta în continuare armata siriană. Dar în ceea ce priveşte trupele la sol... o implicare a Rusiei, nu există nicio discuţie despre o implicare terestră, o participare a trupelor ruseşti", a declarat Putin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net