Proteste violente în Olanda pentru a treia zi consecutiv. Peste 150 de persoane au fost arestate

Ultima actualizare:

    Protestatarii au incendiat un centru de vaccinare Sursă foto: Captură video
Protestatarii au incendiat un centru de vaccinare Sursă foto: Captură video

În Olanda au avut loc confruntări, pentru a treia zi consecutiv, între forțele de ordine și cei care contestă regulile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Peste 150 de persoane are constestă interdicția de circulație pe timp de noapte au fost reținute de polițiști.

Au avut loc numeroase scene violente în diferite oraşe din Olanda. Forţele de ordine au intervenit în Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort şi Geleen. 

În Rotterdam, poliţia a tras focuri de avertizare şi a acţionat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, după ce primarul a emis un ordin de urgenţă pentru dispersarea demonstranţilor. În Haga, câteva grupuri de oameni au aruncat cu pietre şi artificii către poliţiştii aflaţi pe biciclete. În plus, au dat foc mai multor obiecte pe stradă.

Mai multe arestări au fost efectuate în Amsterdam, după ce au fost înregistrate pagube provocate de manifestanţi, iar suporterii echipei de fotbal Willem II au ieşit pe străzile Tilburg pentru a-şi „proteja oraşul” de huligani, a scris site-ul local de ştiri Brabants Dagblad, informează News.ro. 

Violenţele din weekend au fost descris de poliţia olandeză drept cele mai grave din ultimele patru decenii, peste 150 de persoane fiind arestate pentru tulburarea liniștii publice. 

Guvernul olandez a introdus în urmă cu câteva zile cele mai dure măsuri de la începutul pandemiei - inclusiv o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte, între orele 21:00 şi 04:30. Este prima pentru Olanda, de la Al Doilea Război Mondial. Oricine încalcă regula este amendat cu 95 de euro, iar unii oamenni au fost deranjați de această devizie a autoritățile, horătând să protesteze în stradă. Manifestația a devenit una violentă. 

Olanda a înregistrat aproximativ 1 milion de cazuri de Covid-19, de la începutul pandemiei, şi mai mult de 13.500 de decese.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net