Președintele filipinez Rodrigo Duterte a anunțat că suferă de o boală neuromusculară gravă!

rodrigo_duterte.jpg

Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte a anunțat că este bolnav
Foto: Getty

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a mărturisit că suferă de miastenie autoimună, o boală neuromusculară care poate declanşa complicaţii extrem de grave.

Rodrigo Duterte  a dezvăluit că suferă deja de tulburări oculare, din cauza miasteniei autoimune. Sănătatea lui Duterte, în vârstă de 74 de ani, face deja obiectul multor speculaţii de la instalarea sa în funcţie în 2016. Politicianul a mărturisit că suferă de miastenie gravă, sâmbătă seară (5 octombrie), în timpul unei conferițe de presă, în cadrul vizitei sale în Rusia.

„Este vorba despre o miastenie gravă. O disfuncţie care afectează nervii. Am moştenit-o de la bunicul meu”, a declarat președintele Filipinei, potrivit stiripesurse.ro.

Ce este miastenia autoimună, boala de care suferă președintele filipinez

Bolile numite autoimune sunt carcterizate prin faptul că organismul produce anticorpi „anormali” care atacă structuri normale ale corpului și care nu mai sunt recunoscute ca fiind proprii. În cazul miasteniei, bolnavii suferă de slăbiciune musculară fluctuantă și oboseală extremă. Ea este frecventă în familiile cu boli autoimune. Este afectată mai ales musculatura de la nivelul feței, mușchii extrencici ai ochiului, masticatori, faciali sau faringieni, precum și musculatura respiratorie și a membrelor.

 

Loading...

Citește și