Preşedintele filipinez a comandat mutilarea genitală a rebelelor comuniste: «Veţi deveni inutile»

Ultima actualizare:

    Preşedintele filipinez a stârnit revolta unui număr ridicat de ONG-uri Foto: Getty
Preşedintele filipinez a stârnit revolta unui număr ridicat de ONG-uri Foto: Getty

Ultimele declaraţii publice ale preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte au stârnit un val de reacţii negative din partea cetăţenilor. El a fost acuzat de misoginism, după ce le-a cerut cetăţenilor să "le împuşte pe rebelele comuniste în zonele intime, căci astfel devin inutile".

Într-un discurs adresat, săptămâna trecută, foștilor soldați comuniști din Malacanang, Duterte a dat o directivă privind felul în care trebuie pedepsite luptătoarele de gherilă, informează The Guardian. Sfatul dat de preşedinte este unul absolut halucinant. „Avem un nou ordin: nu o să vă ucidem. Vă vom împușca, doar, în zonele intime”, a spus președintele filipinez, subliniind că prin această formă de mutilare genitală, ele vor deveni „inutile”. Cei din sală s-au amuzat de spusele acestuia, însă organizaţiile pentru drepturile omului şi cele pentru drepturile femeilor s-au autosesizat şi s-au declarat revoltate de ordinul dat de preşedintele filipinez, mai ales că nu este pentru prima dată când liderul gafează într-un fel uimitor.

Este doar ultima dintr-un șir de afirmații misogine, peiorative și umilitoare pe care le lansează la adresa femeilor. Încurajează forțele statului să comită violență sexuală în timpul unui conflict armat, ceea ce reprezintă o încălcare a dreptului internațional”, a declarat Carlos H. Conde, cercetător la filiala Human Rights Watch din Filipine.

Cea mai revoltătoare afirmaţia a preşedintelui a fost făcută în timpul campaniei prezidenţiale din anul 2016, atunci când a abordat subiectul unei revolte care a avut oc în anul 1989, cu ocazia căreia o femeie a fost violată şi ucisă de prizonieri. El a glumit, spunând că şi-ar fi dorit foarte mult să se numere printre violatorii care s-au bucurat de chinul femeii. „Am fost furios din cauza violului? Da. Dar era atât de frumoasă că primarul ar fi trebuit să fie primul care o violează. Ce pierdere”, a spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net