Presa rusă: Ucraina e gata să lupte cu România pentru Bucovina

Ultima actualizare:

    Presa rusă susţine că Ucraina se pregăteşte pentru o posibilă intervenţie a României în BucovinaFoto: Getty
Presa rusă susţine că Ucraina se pregăteşte pentru o posibilă intervenţie a României în BucovinaFoto: Getty

O nouă brigadă ar urma să fie înființată în Bucovina pentru apărarea în fața unor posibile pretenții ale României asupra acestei regiuni, a anunţat luni (21 septembrie) agenţia de presă rusă TASS, potrivit agerpres.ro. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a demarat verificări pentru a afla dacă acest lucru este adevărat.

În Bucovina ar fi fost înființată brigada 128 vânători de munte, în cadrul armatei ucrainene, cu misiunea de a riposta în cazul unui eventual atac din partea României. 

"Ministrul apărării al Ucrainei a luat decizia de forma o nouă brigadă montană de asalt cu numărul 10. Locul de cartiruire al brigăzii va fi Kolomyia (Colomeea). Avem sarcina de a vedea ce a rămas acolo din obiectivele militare, de a desfășura acțiuni de reconstrucție și reutilare a cazărmilor. După aceasta, vom fi gata să angajăm pe bază de contract în jur de o mie de voluntari', a declarat un oficial ucrainean, citat, potrivit TASS, de o publicație locală, notează agerpres.ro.

MAE a instructat, luni, Ambasada României la Kiev și Consulatul general al României la Cernăuți să verifice autenticitatea informațiilor vehiculate în spațiul mediatic.

Marți, reprezentanți ai conducerii MAE au avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei la București.

"A fost transmisă dorința părții române de a obține, în cel mai scurt timp posibil, de la partea ucraineană informații complete și verificate privind veridicitatea celor circulate în mass-media pe această temă. S-a exprimat speranța fermă că statul ucrainean nu a întreprins o astfel de măsură, în condițiile în care, prin atitudinea și acțiunile sale, România susține necondiționat independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, oficialii ucraineni exprimând în mod repetat aprecierea statului vecin pentru pozițiile constante și ferme ale României. S-a convenit să se rămână în dialog, pentru clarificarea acestor informații", se arată într-un comunicat al MAE. MAE precizează că va continua să monitorizeze acest subiect, până la clarificarea definitivă.

Potrivit TASS, în ultimii ani Bucureștiul a accelerat procesul de obținere, în baza unei proceduri simplificate, a cetățeniei române de către locuitori din nordul Bucovinei, aflată astăzi în componența Ucrainei. Spre frontierele estice către portul Constanța de la Marea Neagră "experți au reperat în repetate rânduri desfășurări de tehnică militară și soldați ai armatei române", mai scrie agenția de presă rusă oficială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net