Poveștile tragice ale victimelor atentatului din Istanbul: "Iubesc și accept totul"

rude_victime_aeroport_ataturk.jpg

aeroportul ataturk atentat istanbul terorism
Mulți dintre cei uciși se aflau la aeroport pentru a-i întâmpina pe cei dragi care se întorceau din călătorie
Foto CNN

Poveștile tragice ale celor care au murit în urma atentatului de la Aeroportul Ataturk din Istanbul au început să iasă la lumină stârnind și mai multă suferință. Atacatorii, care probabil fac parte din gruparea teroristă ISIS, au pătruns în aeroport înarmați unde au început să tragă în pasageri, iar apoi și-au detonat centurile explozive.

Majoritatea celor uciși erau cetățeni turci, dar printre aceștia s-au aflat și cinci saudiți, doi irakieni, un tunisian, un uzbec, un iranian, un ucrainean, un iordanian și un chinez, după cum relatează DailyMail.co.uk

Mulți dintre cei care au căzut victimele exploziilor erau veniți la aeroport fie pentru a-i aștepta pe cei dragi să se întoarcă din călătorie, fie în interes de serviciu. Göksel Kurnaz (38 de ani) venise la aeroport pentru a-l întâmpina pe șeful său de la locul de muncă. 

35c8d2d800000578-0-image-a-36_1467219333957.jpg

aeroportul ataturk atentat istanbul terorism
Göksel Kurnaz venise la aeroport pentru a-l întâmpina pe șeful de la locul de muncă
Foto Daily Mail

Serkan Turk (24 de ani), cu o licență în educație fizică, se afla acolo pentru a se întâlni cu mama sa. A fost ucis de cea de-a doua explozie când s-a dus să-i ajute pe cei răniți de prima undă de șoc. 

35c93e1d00000578-0-image-a-39_1467219333960.jpg

aeroportul ataturk atentat istanbul terorism
"Accept, iubesc și mulțumesc totul din viața mea." Așa a scris această femeie pe pagina ei de Facebook cu puțin timp înainte de a muri la aeroport
Foto Facebook

Yusuf Haznedaroğlu, ucisă în timpul atacului, urma să se căsătorească peste zece zile cu bărbatul pe care-l iubea. O altă femeie, care a murit împușcată, a scis pe contul ei de Facebook cu doar o săptămână înainte de tragedie:"Accept, iubesc și mulțumesc totul din viața mea." 

35cab71100000578-3666402-image-a-17_1467225676061.jpg

aeroportul ataturk atentat istanbul terorism
Yusuf Haznedaroğlu urma să se căsătorească peste zece zile
Foto Daily Mail

Umut Sakaroğlu, unul dintre agenții de pază ai aeroportului, a fost declarat erou pentru că s-a sacrificat încercând să-l oprească pe unul dintre atacatori. Umut l-a împușcat pe terorist care apoi și-a detonat centura explozivă, ucigându-l și totodată și pe agent. colegii săi au afirmat că dacă nu ar fi făcut acest lucru, atacatorul ar fi ajuns într-un punct unde ar fi putut ucide mult mai multe persoane.

Aeroportul Ataturk, imediat după atentat

Loading...
 
 

Citește și