Povestea uimitoare a preotului care a salvat sute de nord-coreeni fugari

hepta_3433016.jpg

ki-won chun
Pastorul Ki-won Chun a renunțat la o afacere înfloritoare pentru a salva sute de nord-coreeni care au fugit de regimul opresiv al lui Kim Jong-Un
Foto: Hepta

În ciuda faptului că pretutindeni în lume se vorbește în presă despre lipsurile și chinurile la care sunt supuși cetățenii din Coreea de Nord, nu se iau măsuri concrete pentru ajutarea acestor năpăstuiți. Există totuși o organizație creștină, fondată cu scopul de a fi o rază de speranță pentru nord-coreenii care doresc să scape din infernul totalitar al lui Kim Jong-Un.

Această organizație se numește Durihana și a fost fondată de Ki-won Chun, un afacerist sud-coreean, care a ajuns să fie supranumit Schindler al Asiei, făcând referire la omul de afaceri german din timpul Holocaustului, care a salvat de la pieire un număr impresionant de evrei și persoane de alte etnii care au fost condamnate de muncă în lagăr sau exterminare, de către naziști.

Coreea de Nord a devenit o adevărată închisoare din anul 1950, când s-a scindat de confrații din sud, în urma războiului. Creștinii din Coreea de Nord au o soartă cruntă, fiind prigoniți de autorități, care îi pedepsesc până la a treia generație pentru simplul fapt că unul sau mai mulți membri ai familiei au fost de religie creștină.

hepta_3433006.jpg

coreea de nord
Nord-coreenii care încearcă să fugă de regimul opresiv al lui Kim Jong-Un riscă să fie uciși sau să moară de foame
Foto: Hepta

După cum se relatează pe site-ul oficial al organizației Durihana, în Coreea de Nord, oamenii mor doar pentru simplul fapt că altcineva din familie a devenit creștin, indiferent dacă a cunoscut sau nu acea persoană. Partidul știe însă totul despre cetățenii săi.

hepta_3433010.jpg

coreea de nord
Cetățenii nord-coreeni nu au voie să părăsească țara și orice încercare deliberată de a pleca e considerată trădare
Foto: Hepta

Același site oficial precizează că atrocitățile comise de reigmul nord-coreean durează de mai mult timp decât cele provocate de regimul nazist sau de gulagurile sovietice. De-a lungul deceniilor, Coreea de Nord a primit mai multe ajutoare umanitare cu hrană decât oricare alt stat din lume, dar în continuare, milioane de oameni cad victime foametei. În mod dizgrațios de contrastant, elitele partidului conducător sunt primele care beneficiază de cea mai mare parte din aceste ajutoare.  Liderul precedent nord-coreean, Kim Jong Il, cheltuise nu mai puțin de un miliar de dolari în decursul unui an, numai pentru a cumpăra coniac. La polul opus, cetățeniide rând mureau de foame, familii întregi. Conducătorul iubit și anturajul său însă, cheltuiau mai mult decât marii bogătași de pe Wall Street.

hepta_3433014.jpg

coreea de nord
Toți nord-coreenii care încearcă să scape, se îndreaptă spre granița cu China
Foto: Hepta

La sfârșitul anilor 1990, a apărut o rază de speranță, în persoana afaceristului Ki-won Chun, pentru nord-coreenii care își riscă viața pentru a scăpa din lagărul statal. În timpul unei călătorii în scop de afaceri, la granița dintre China și Coreea de Nord,  Ki-won Chun a văzut pentru prima dată un cetățean nord-coreean: o tânără, care murise închețată în apa râului Tumen. Fata murise în încercarea de a fugi din statul opresiv. Pe măsură ce a continuat să meargă prin acea zonă, afaceristul a văzut o mulțime de copii nord-coreeni care cereau îndurare și o bucată de pâine de la cei aflați dincolo de garduri, dar momentul a fost rapid întrerupt de vameșii chinezi, care i-au arestat. Aceste imagini de coșmar l-au determinat pe Ki-won Chun să renunțe la afacerea înfloritoare pe care o conducea și să își dedice întreaga viață cuvântului Dumnezeu și întru ajutării acestor suflete chinuite cărora nimeni nu le oferă nicio speranță.

hepta_3432999.jpg

ki-won chun
Chun a renunțat la viața de afacerist pentru a deveni preot creștin și pentru a-i ajuta pe oamenii care-și riscă viața și sunt la limita supraviețuirii
Foto: Hepta

Chun a devenit pastor și a fondat o organizație umanitară cu sedii în mai multe țări, inclusiv Statele Unite, pentru a le oferi refugiaților adăpost, hrană și sprijin spiritual.

Nord-coreenii nu au voie să părăsească țara fără să înștiințeze autoritățile, așa că plecare de bunăvoie se face doar ilegal, cu riscul de a fi uciși. De asemenea, pe calea aerului nu pot trece decât către China. Aici, refugiații devin ținta traficanților de carne vie, care le oferă adăpost și hrană, în schimbul unor sume enorme de bani, asta dacă sunt norocoși, fiindcă de multe ori, se întâmplă să-i vândă ca sclavi sexuali, în special pe femei.

Organizația Durihana a reușit să salveze multe dintre aceste femei vândute pe piața neagră a prostituției. Foarte mulți copii au avut șansa nu doar la hrană sănătoasă, ci și la educație. organizația lui Chun îi ajută pe acești oameni să învețe o meserie și să se integreze în societățile unde aleg să-și contureze un nou viitor.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1