Povestea incredibilă a românului fără mâini care a a impresionat o lume întreagă cu talentul lui muzical - VIDEO

Ultima actualizare:

    George Dennehy are 18 ani (Foto: captură video Antena 1)
George Dennehy are 18 ani (Foto: captură video Antena 1)

Povestea tânărului născut în România, care deşi nu are mâini cântă la chitară, violoncel şi pian a emoţionat o planetă întreagă.

George Dennehy, în vârstă de 18 ani, s-a născut fără mâini, într-o familie numeroasă, undeva lângă Timişoara. Un cuplu de americani, extrem de impresionaţi după ce au văzut fotografia micuţului, au decis să vină în România şi să-l înfieze pentru a îi oferi o viaţă mai bună. „Când am văzut poza lui George, a spus că putem să-l ajutăm pe acest băiat. Când i-am spus soţului meu, el a crezut că sunt puţin nebună”, a şi-a amintit Sharon, mama adoptivă a lui George.

Chiar dacă la început a avut ezitări, Mike, tatăl adoptiv al lui George a fost de acord  să îl înfieze pe micuţul român. „Mă duceam cu maşina la muncă şi am simţit, în sufletul meu, că Sharon avea dreptate. Am ştiut atunci că e bine să-l aducem la noi. Aşa că am sunat-o şi i-am spus că a avut dreptate şi că eu am greşit. Ea a fost aşa de fericită, de parcă era Crăciunul”, a povestit Mike, pentru Antena 1.

Cei doi şi-au făcut bagajele şi au venit în România să îl cunoască pe micuţul George.  „Când l-am văzut am fost puţin şocaţi pentru că era foarte palid şi slab. Nu era foarte sănătos. L-am ţinut în braţe şi am început să-i zâmbim. Avea acei ochi mari, căprui. Ne-a zâmbit frumos şi ne-am spus că există ceva în el, vrem să-l ajutăm pe acest băieţel, să scoatem la iveală ce e mai bun în el”, a mărturisit Sharon.

simeon stalpnicul png

Pe măsură ce a crescut, George a învăţat să-şi folosească picioarele pentru face lucruri pe care un om normal le face cu mâinile.

„Când era mic, îşi ţinea biberonul cui picioarele, apoi a început să ridice şi jucării, să ia furculiţa şi să mănânce cu ea. Picioarele şi degetele lui s-au adaptat. Poate să-şi controleze fiecare deget de a picior individual, nu ca noi. A devenit un copil normal care făcea lucruri normale”, a povestit tatăl lui George.

Părinţii lui adoptivi au descoperit că George avea talent muzical şi au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-l încuraja.

„Avea ureche muzicală, auzea ceva şi era capabil să cânte, să reproducă. Aveam o profesoară care îi învăţa pe ceilalţi copii ai noştri să cânte la instrumente clasice şi am întrebat-o dacă vrea să lucreze cu George, folosindu-şi picioarele. A fost o profesoară extraordinară, care a fost dispusă, deşi avea mâini, a început să cânte cu picioarele ca să îl înveţe pe George să cânte la violoncel”, a povestit Sharon.

simeon stalpnicul png

De la violoncel, a învăţat să cânte la chitară şi pian.

„Chitariştii care îl ascultă acum spun că se pricepe foarte bine la chitară”, a adăugat Sharon.

simeon stalpnicul png

Deşi a plecat din România când era bebeluş, George ştie care sunt originile lui şi că mai are o familie aici. „Despre România ştiu că sunt dintr-un oraş de lângă Timişoara, am 3 surori mai mari şi una mai mică, am o mamă şi un tată”, a spus George.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net