Povestea emoționantă a fetiței care i-a iertat pe teroriștii din ISIS

Ultima actualizare:

    Myriam, fata de 10 ani care i-a iertat pe teroriștiSursă: Youtube
Myriam, fata de 10 ani care i-a iertat pe teroriștiSursă: Youtube

Ultimele statistici publicate arată că peste 60 de milioane de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele și să fugă din calea războaielor sângeroase care au loc în Nordul Africii și în Orientul Mijlociu. Poveștile multor refugiați sunt absolut dramatice. Însă, o fetiță de numai 10 ani dă un exemplu întregii lumi și spune că îi iartă pe teroriștii din ISIS pentru crimele comise și pentru faptul ca ea și familia ei au ajuns să trăiască pe drumuri, în corturile pentru refugiați.

Anul trecut, Myriam, căci așa o cheamă pe copilă, transmitea un mesaj plin de sensibilitate cu ajutorul unei televiziuni ce realizează programe pentru irakienii de religie creștină din Orientul Mijlociu. Clipul a devenit viral și s-a răspândit cu viteza luminii pe Facebook. Zeci de milioane de oameni au urmărit clipul în care Myriam spune că Dumnezeu îi iubește pe cei din ISIS, că se roagă pentru ei și că Dumnezeu, într-o bună zi, îi va ierta.

Myriam a dat dovată de o bunătate cum numai sufletul pur al unui copil poate. Asta chiar și după ce și-a pierdut toți prietenii de la școala unde învăța iar ISIS i-a forțat familia să părăsească orașul natal Qaraqosh.

La un an de la primul său mesaj, ABCNews a realizat un nou reportaj plin de senibilitate despre viața acestui copil irakian care acum trăiește împreună cu familia sa într-o tabără de refugiați din Erbil (Irak).  Myriam le-a spus din nou jurnaliștilor că îi iartă pe jihadiștii din ISIS. “Iisus a spus: <<iertați-vă și iubiți-vă așa cum vă iubesc și eu pe voi>>, asta trebuie și noi să învățăm… Iertarea!” La doar 10 ani, Myriam este unul dintre zecile de mii de creștini irakieni care au plecat în pribegie de frica grupării teroriste. Acum, fata locuiește împreună cu familia sa într-o tabără de refugiați după ce și-au pierdut casa din Qarakosh (Irak) în care au locuit toată viața.

“Speranța mea în această viață este ca toate războaiele să înceteze. Fără războaie ar fi multă dragoste pe acest pământ. Acolo unde nu este dragoste nu este nici justețe”, a spus Myriam.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
Thailanda pixabay jpg
otet de mere jpg
dali
copil bolnav de rujeola pojar foto shutterstock jpg
concert pixabay jpg
targ sibiu pevremuri jpg
incendiu ploiuesti (2) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net