Povestea emoționantă a fetiței care i-a iertat pe teroriștii din ISIS

myriam.jpg

isis irak
Myriam, fata de 10 ani care i-a iertat pe teroriști
Sursă: Youtube
Citeste tot despre: 

Ultimele statistici publicate arată că peste 60 de milioane de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele și să fugă din calea războaielor sângeroase care au loc în Nordul Africii și în Orientul Mijlociu. Poveștile multor refugiați sunt absolut dramatice. Însă, o fetiță de numai 10 ani dă un exemplu întregii lumi și spune că îi iartă pe teroriștii din ISIS pentru crimele comise și pentru faptul ca ea și familia ei au ajuns să trăiască pe drumuri, în corturile pentru refugiați.

Anul trecut, Myriam, căci așa o cheamă pe copilă, transmitea un mesaj plin de sensibilitate cu ajutorul unei televiziuni ce realizează programe pentru irakienii de religie creștină din Orientul Mijlociu. Clipul a devenit viral și s-a răspândit cu viteza luminii pe Facebook. Zeci de milioane de oameni au urmărit clipul în care Myriam spune că Dumnezeu îi iubește pe cei din ISIS, că se roagă pentru ei și că Dumnezeu, într-o bună zi, îi va ierta.

 

 

Myriam a dat dovată de o bunătate cum numai sufletul pur al unui copil poate. Asta chiar și după ce și-a pierdut toți prietenii de la școala unde învăța iar ISIS i-a forțat familia să părăsească orașul natal Qaraqosh.

La un an de la primul său mesaj, ABCNews a realizat un nou reportaj plin de senibilitate despre viața acestui copil irakian care acum trăiește împreună cu familia sa într-o tabără de refugiați din Erbil (Irak).  Myriam le-a spus din nou jurnaliștilor că îi iartă pe jihadiștii din ISIS. “Iisus a spus: <<iertați-vă și iubiți-vă așa cum vă iubesc și eu pe voi>>, asta trebuie și noi să învățăm… Iertarea!” La doar 10 ani, Myriam este unul dintre zecile de mii de creștini irakieni care au plecat în pribegie de frica grupării teroriste. Acum, fata locuiește împreună cu familia sa într-o tabără de refugiați după ce și-au pierdut casa din Qarakosh (Irak) în care au locuit toată viața.

“Speranța mea în această viață este ca toate războaiele să înceteze. Fără războaie ar fi multă dragoste pe acest pământ. Acolo unde nu este dragoste nu este nici justețe”, a spus Myriam.

 

Loading...

Citește și

 • nadia murad basee taha

  A fost torturată și abuzată sexual timp de trei luni de către extremiștii Statului Islamic. Nadia Murad Basee Taha, o tânără credincioasă Yazidi (monoteiști care cred că Dumnezeu este creatorul lumii, n.r.) în vârstă de numai 21 de ani, a trecut prin suferințe groaznice, trăind la mila teroriștilor ISIS.

 • femei isis

  Groază este cuvântul de ordine în teritoriile controlate de Statul Islamic în Siria și Irak (ISIS): bărbații sunt uciși, iar femeile abuzate sexual. Jihadiştii susţin că orice femeie capturată devine musulmană dacă zece luptători ai grupării extremiste o violează. Povestea relatată de CNN a unei tinere care a fost sclava militanţilor, fiind violată de 12 bărbaţi, este cutremurătoare.

 • scoala isis copii teroristi

  Un videoclip cutremurărtor arată cum militanții grupării teroriste ISIS (Statul Islamic) s-au infiltrat în Aganistan, unde au preluat controlul asupra fiecărui aspect din viața acelei comunității. Jihadiștii dețin monopol inclusiv asupra școlilor. Acolo, copiii sunt învățați cum să folosească arme, ce este o grenadă, dar și ce presupune ideologia islamistă.

 • model lupta contra isis siria

  Hanna Bohman (46 de ani) este un fost model canadian care și-a petrecut ultimul an luptând împotriva grupării teroriste ISIS în Siria. Femeia susține că nu a fost impresionantă de militanții Statului Islamic. Aceasta a mai precizat că teroriștii au reușit să se facă auziți mai mult pe rețelele de socializare, dar pe câmpul de luptă propriu-zis sunt doar „o dezamăgire”.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1