Politician francez, despre romi: «Să li se scoată dinţii de aur ca să-i putem caza»

61909388.jpg

romi romania dinti aur glume
Franck Sinisi a fost exclus din Frontul Naţional
Foto: Twitter

Un politician francez a fost sancţionat din cauza glumelor rasiste pe seama ţiganilor din România. Este vorba despre Franck Sinisi, un consilier local în localitatea Fontaine (suburbie a oraşului Grenoble din sud-estul Franţei), care a fost exclus din Frontul Naţional.

Cum s-a ajuns aici. Sinisi a propus ca imigranţilor romi să li se scoată dinţii de aur pentru ca statul să acopere costurile cu cazarea şi hrănirea acestora. Declaraţiile acestuia au fost mult prea rasiste pentru cei din Frontul Naţional.

Declaraţia a fost făcută de Sinis în februarie, într-o şedinţă a Consiliului Local, şi înregistrate de un coleg al acestuiu. Informaţia a fost confirmată pentru sudouest.fr de Wallerand de Saint-Just, unul dintre liderii Frontului Naţional, informează stirileprotv.ro. 

„În ceea ce priveşte romii, pentru a-i caza, ar putea fi introdusă o autofinanţare, primăria să le plătească doar dentiştii”, a spus în batjocură politicianul. „Ca să mă înţelegeţi, să li se pună dinţi de tablă şi să li se scoată dinţii de aur, cred că asta ar ajunge pentru a a-i hrăni şi a-i caza”.

Mai mult, politicianul l-a dat exemplu pe Dorin Cioabă, regele autoproclamat al romilor din România. Sinisi a spus potrivit înregistrării că “Regele” Cioabă nu are doar dinţi din aur, ci până şi lanţul de la wc este din aur.

Ciobă, reţinut pentru evaziune fiscală

Zoom
Regele Cioabă a fost reţinut

 

Dorin Cioabă a fost reţinut, miercuri seara, în urma audierilor care au avut loc la Poliţia Mehedinţi, într-un dosar de evaziune fiscală al cărui prejudiciu este de peste 5 milioane de euro.

Daniel Cioabă, fratele lui Dorin Cioabă, a declarat că autointitulatul rege al romilor a fost reţinut. „Fratele meu, Dorin Cioabă, a fost reţinut. Este vorba de o societate a soţiei lui şi l-au reţinut pe dânsul, în locul ei. Cred că este un abuz făcut”, a declarat Daniel Cioabă.

 

 

 

 

 

 

 

loading...
Loading...

Citește și