Pe insula asta trăieşti până la 100 de ani

i124-75292431_foto-123rf.jpg

Fotografii: Guliver/Getty Images
Citeste tot despre: 

Tărâmul tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte există aievea! Insula elenă Ikaria este supranumită „paradisul pensionarilor” pentru că aici, din motive misterioase, majoritatea localnicilor trăiesc până la 100 de ani.

Sătucul Nas de pe insula „tinereţii” Ikaria este populat doar de bătrâni. Însă nu vă imaginaţi că lumea se plictiseşte aici. Maria şi soţul ei Iakovos Sardis, ambii de 88 de ani, povestesc pentru „Daily Mail” că săptămânal organizează petreceri dansante, că gospodinele se întrec la pescuit şi că „bărbaţii rămân bărbaţi în dormitor şi la 90 de ani”.

Pe insulă trăiesc 10.000 de suflete şi în timpul verii vin aici mii de turişti în fiecare an. Media de vârstă este undeva la 86-88 de ani, insula fiind celebră la nivel mondial datorită longevităţii locuitorilor ei, alături de Okinawa, Japonia şi Singapore.

i224-foto1-5col-230-123rf.jpg

Oamenii care locuiesc aici arată de 60 de ani, chiar dacă se apropie de vârsta de 90 de ani

Giorgios Stenos şi partenera lui Jane Fryer se apropie de 90 de ani şi susţin că „secretul vieţii lungi” constă în uleiul de măsline. Localnicii consumă anual între 190 de litri şi 300 de litri de ulei de măsline nefiltrat. Din meniul zilnic nu lipsesc peştele, laptele sau brânza de capră şi salata.

„Ne trezim dimineaţa şi bem o cafea tare. Jucăm apoi table în timp ce nevestele gătesc. Povestim despre nepoţi, strănepoţi şi stră-strănepoţi. După masă dăm pe gât un păhărel de ulei de măsline şi ne facem siesta pe malul mării”, a povestit un localnic în vârstă de 94 de ani.

i324-foto2-135-60-guliver_g.jpg

Maria Sardis (88 de ani) îşi lasă soţul acasă şi merge la pescuit

Acesta s-a lăudat că „merge la discoteca din staţiune pentru a flirta şi dansa cu turistele de 20-30 de ani. Acestea sunt şocate când află vârsta lui pentru că, iniţial, cred că sunt curtate de un bărbat de 60 de ani”. Doctorul Elias Leiriadis este printre cei mai tineri de pe insulă, la cei 62 de ani ai săi.

El recunoaşte că şomează mult pentru că „aici toată lumea e sănătoasă pentru că munceşte, face sex, mănâncă sănătos”.

Ikaria este de 10 ani încoace locul unde se retrag după ce ies la pensie cupluri din Germania, Italia sau Franţa.

Loading...