Atac terorist în Paris: un polițist a fost ucis și alți doi, răniți

paris.jpg

paris
Un atacator a deschis focul în centrul Parisului
Foto: Twitter

Joi noapte, 20 aprilie, a avut loc un "posibil atac terorsit" în centrul Parisului. În schimbul de focuri, un polițist a fost ucis. Unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din capitala franceză a fost închis de autorități.

UPDATE Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul armat de joi seara de pe Champs-Élysées, soldat cu moartea unui poliţist, într-un comunicat publicat de organul ei de propagandă Amaq, relatează AFP. „Autorul atacului de pe Champs-Elysées din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul şi este unul dintre combatanţii Statului Islamic”, scrie Amaq.

Francois Hollande a declarat că atacul a fost unul terorist 

UPDATE: Potrivit BFMTV, atacatorul scrisese pe Telegram că vrea să ucidă polițiști, informează Digi 24.

UPDATE: Este posibil ca atacatorul să mai fi avut și alți complici care au fost implicați într-un alt atac armat la mică distanță de locul unde polițiștii au fost împușcați, precizează The Sun.

UPDATE: Din ultimele informații, oferite de The Guardian, se pare că în urma atacului armat, un polițist a fost ucis și alți doi au fost răniți. Ministrul de Interne francez a declarat că atacatorul a ajuns cu mașina la locul unde a plănuit incidentul. Când a sosit a ieșit din automobil, a luat o armă semiautomată și a deschis focul asupra unei dube de poliție. Divizia anti-teroristă din Paris investighează în acest moment atacul.

UPDATE: Incidentul s-a produs în apropiere de Arcul de Triumf, unde au fost desfășurate mai multe echipaje de poliție. Ministrul francez a declarat că este prea devreme pentru a afirma dacă este vorba de un posibil atac terorist. La fel de bine ar fi putut fi un act de răzbunare asupra polițiștilor sau un jaf armat, relatează Digi 24.

UPDATE: Unul dintre polițiștii împușcați de un atacator care a deschis focul în centrul PArisului și-a peridut viața, iar celălalt om al legii este grav rănit. Cei doi au fost doborâți pe bine cunoscutul bulevard Champs Elysee, o zonă care de obicei este foarte aglomerată. Se pare că atacatorul a fost la rândul lui ucis.

parisZoom
Un polițist a fost ucis în urma schimbului de focuri
Foto: Twitter

Momentan nu există multe informații despre incidentul din capitala Franței, dar sursele de presă locale au precizat că în urma unui schimb de focuri, doi polițiști au fost împușcați, potrivit The Sun.

Atacul s-a produs cu trei zile înainte de 

loading...
Loading...