Papa Francis, interdicții pentru oamenii Vaticanului: "Ridicați-vă sufletele, nu telefoanele"

Ultima actualizare:

    Papa Franics interzice fumatul în VaticanFoto: Twitter
Papa Franics interzice fumatul în VaticanFoto: Twitter

Papa Francis a făcut un anunț care i-a întristat teribil pe fumătorii din Vatican. Începând cu anul 2018, cumpărarea țigărilor va fi interzisă, iar cei care vor fi prinși achziționându-și doza de nicotină vor fi aspru pedepsiți.

Papa Francis a făcut anunțul pe 9 noiembrie. El a spus că începând cu anul viitor, anagajații și cetățenii Vaticanului nu vor mai putea să achiziționeze țigări. Tutun, la un preț redus, a fost vândut pentru ani întregi într-un magazin duty-free din Vatican, dar Papa dorește să pună capăt acestui fenomen. El și-a motivat decizia prin dorința de a păstra populația Vaticanului sănătoasă. "Papa Francis nuu poate contribui la încurajarea unei acțiuni care dăunează clar sănătății oamenilor" se arată în comunicatul emis de Vatican. "Vânzarea de țigări aduce milioane de euro anual, așadar decizia a fost una foarte grea, dar este mai importantă sănătatea locuitorilor și am făcut ceea ce este mai bine pentru aceștia", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke, potrivit littlethings.com. "Profitul nu contează, atunci când sănătatea oamenilor este în pericol", a adăugat el. Așadar, achiziționarea și consumul de țigări vor fi interzise, dar cumpărarea și ingerearea alcoolului este încă permis. 

Decizia de a interzice fumatul a venit la doar o zi după ce Papa Francis s-a declarat foarte dezamăgit de faptul că observă atât de multe telefoane în Piața Sf. Petru atunci când ține o cuvântare. "Ridicați-vă sufletele, inimile, nu telefoanele, în aer", a spus Papa, dezamăgit de miile de oameni care filmau discursul său. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net