Panama Papers: Femeile sexy care au ascuns averile marilor lideri

Ultima actualizare:

    Leyla și Arzu Aliyeva, fiicele președintelui AserbaidjanuluiFoto Getty
Leyla și Arzu Aliyeva, fiicele președintelui AserbaidjanuluiFoto Getty

Printre numeroasele secrete care au ieșit la lumină din cele 11,5 milioane de documente ale firmei de avocatură Mossack Fonseca, s-a descoperit că mulți lideri globali, politicieni și diplomați au fost implicați în afaceri ilegale. Ei s-au folosit de propriile soții și copii pentru a-și ascunde averile ilicite.

Cel mai recent caz descoperit este cel al fiicelor președintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliyev. Leyla și Arzu Aliyeva dețin în secret o companie offshore în Insulele Virgine Britanice. Această firmă (Child & Child) a fost creată anul trecut pentru a coordona uriașa avere pe care o au în Marea Britanie, relatează TheGuardian.com.

Leyla și Arzu Aliyeva
Leyla și Arzu Aliyeva

Cele două fiice ale liderului din Azerbaidjan au realizat enorme investiții ilegale atât în țara de origine, cât și în afara acesteia. În momentul în care a fost întocmit actul de înființare a firmei de avocatură Child & Child, în aprilie 2015, a fost menționat că cele două femei nu au nicio conexiune cu domeniul politic. De asemenea, s-a descoperit că prețurile locuințelor, în special în Londra, au crescut exponențial din cauza investitorilor străini bogați ale căror proprietăți valorează miliarde de euro.

Alte femei care au ascuns averile liderilor lumii

Conform informațiilor oferite de Consorțiul Internațional pentru Investigații Jurnalistice, 143 de politicieni din întreaga lume sunt implicați în afaceri ilegale în Documentele panameze, relatează Mashable.com. Dintre aceștia, 12 sunt lideri de state și sunt implicați alături de familiile lor și de alți apropiați în evaziuni fiscale, spălare de bani sau ștergerea unor datorii. Mulți s-au folosit de numele soțiilor pentru a-și ascunde averile uriașe.

Anna Sigurlaug Palsdottir

Anna Sigurlaug Palsdottir și soțul său, premierul islandez
Anna Sigurlaug Palsdottir și soțul său, premierul islandez

Este soția premierului Islandei, Sigmundur Dacid Gunnlaugsson. Numele acesteia este legat de compania offshore Wintris Inc., care a fost fondată în Insulele Virgine Britanice înainte ca Anna și premierul islandez să se căsătorească. După mariaj, Sigmundur i-a vândut acțiunile companiei soției cu doar…un dolar.

Mehriban Aliyeva

Mehriban Aliyeva și soțul său, președintele Azerbaidjanului
Mehriban Aliyeva și soțul său, președintele Azerbaidjanului

Este soția președintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliyev. Ea conduce o companie care se ocupă de acțiuni caritabile. Este cunoscută în țara de origine pentru numeroasele apariții publice și pentru plăcerea de a-și face numeroase operații estetice. Conform Panama Papers, Aliyeva mai este cunoscută șI pentru conexiunea pe care o are cu o firmă offshore, ale cărei acțiuni le împarte cu fiicele sale, Leyla și Arzu. În 2003, ea și soțul său au cumpărat compania Rosamund International Ltd., din Insulele Virgine Britanice. Peste doi ani, Alyieva a devenit unul dintre managerii UF Universe Foundation.

Micaela Domecq Solis-Beaumon

Micaela Domecq Solis-Beaumon ;i so'ul ei, Miguel Srias Canete, comisar european
Micaela Domecq Solis-Beaumon ;i so'ul ei, Miguel Srias Canete, comisar european

Este soția lui Miguel Srias Canete, membru al Comisiei Uniunii Europene pentru Climă și Energie. În documente se arată că Micaela a avut sarcina de a aproba niște tranzacții financiare din Grupul de Investiții Rinconada, o companie panameză creată în 2005. Această firmă avea în mod oficial scopuri legitime, dar de fapt ascundea averea comisarului european pentru a plăti mai puține taxe.

Tatiana Navka

Tatiana Navka este campioană olimpică la patinaj artistic
Tatiana Navka este campioană olimpică la patinaj artistic

Tatiana este soția lui Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin. În 2006, Tatiana a fost campioană olimpică la patinaj artistic și a fost văzută alături de Putin de mai multe ori. În Documentele panameze, aceasta apare ca fiind beneficiara unei firme din insulele Virgine Britanice – Carina Global Assets Ltd. Compania a fost creată în 2014 și apoi lichidată în noiembrie anul trecut. Tatiana și soțul ei au negat că ar avea vreo legătură cu firma Carina Global Assets.

Mamadie Touré

Mamadie Touré, soția defunctului dictator al Guineei
Mamadie Touré, soția defunctului dictator al Guineei

Este văduva lui Lansana Conté, fostul dictator și președinte al Guineei. Touré a intrat în 2006 în posesia unei companii din Insulele Virgine Britanice. În același an, a obținut și o companie de minerit, pentru care autoritățile americane spun că au plătit 5,3 milioane de dolari pentru a câștiga ridicarea unor restricții care existau de pe vremea defunctului dictator.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net