Olimpiada împăcării: Kim Jong-Un l-a invitat pe omologul sud-corean la Phenian, după 11 ani

Ultima actualizare:

    Kim Jong-Un l-a invitat pe omologul sud-corean la Phenian Foto:AFP
Kim Jong-Un l-a invitat pe omologul sud-corean la Phenian Foto:AFP

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un l-a invitat la Phenian pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-In "în cel mai scurt timp posibil", pentru un summit inter-coreean, potrivit administraţiei prezidenţiale de la Seul, informează Mediafax.

Coreea de Nord pare să facă paşi spre îmbunătăţirea relaţiilor cu Coreea de Sud, după zeci de ani în care a existat o rivalitate între două regiuni. Kim Yo-Jong este singurul membru al regimului nord-coreean care a vizitat Coreea de Sud de la sfârşitul războiului din perioada iunie 1950 - iulie 1953, care s-a încheiat cu semnarea unui armistiţiu. După ce au decis să defileze sub acelaşi steag la Jocurile Olimpice şi să aibă un singur lot, încă o veste bună vine din partea celor două Corei.

Kim Jong-Un l-a invitat pe şeful de stat sud-coreean la Phenian. Invitaţia a fost înmânată de către sora lui Kim Jong-Un, Kim Yo-Jong, care s-a întâlnit sâmbătă cu şeful de stat sud-coreean, cu ocazia participării Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de la iarnă de la PyeongChang, Coreea de Sud.

"În timp ce transmitea o scrisoare din partea lui Kim Jong-Un, care s-a declarat dispus să îmbunătăţească relaţiile dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord, emisarul special Kim Yo-Jong a prezentat oral invitaţia preşedintelui Kim Jong-Un pentru o vizită a lui Moon Jae-In în Coreea de Nord, la un moment convenabil pentru acesta, spunând că este dispus să-l întâlnească pe preşedintele Moon Jae-In în cel mai scurt timp posibil", potrivit unui comunicat a preşedinţiei sud-coreene, citat de Medifax.


    Ultima întâlnire între liderii
Ultima întâlnire între liderii

De altfel, sora liderului de la Phenian a promovat asiduu idee reunificării Peninsulei Coreene de-a lungul timpului. La auzul invitaţiei, liderul Coreei de Sud nu şi-a putut ascunde uimirea şi a oferit un răspuns cât se poate de diplomat, în care şi-a exprimat poziţia.  "Să facem acest lucru posibil prin crearea condiţiilor necesare în viitor. Este absolut necesar ca Statele Unite şi Coreea de Nord să se angajeze în discuţii la o dată apropiată", au fost cuvintele liderului de la Seul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net