Obsesia neştiută a lui Hitler. A creat o divizie specială care se ocupa de asta

Hitler

Discurs Hitler
Hitler,ținând un discurs, Berlin 1933
Foto: Getty

Naziștii au reprezentat un subiect abordat în profunzime de istorici datorită liderului lor, dar și a valorilor în funcție de care aceștia își ghidau existența. Este cunoscut faptul că cel de-al Treilea Reich a fost întemeiat pe ură,violență și o fascinație nesănătoasă pentru toate lucrurile și fenomenele supranaturale.

Regimul nazist, impus de Hitler, era obsedat de ocultism și obișnuia să găsească justificări pentru acțiunile sale revoltătoare prin apelul la forțe suprapământene. Informațiile provenite din publicația The Sun susțin că însuși Hitler era adeptul conspirațiilor și a diverselor profeții. Fixația legată de ocultism a mers atât de departe încât Hitler a creat o divizie specială SS, condusă de generalul Heinrich Himmler. El era însărcinat cu dovedirea veridicității existenței vrăjitoarelor. Naziștii susțineau că adevăratele vrăjitoare aveau sânge germanic.

Hitler

Adolf Hitler
Adolf Hitler era adulat de locuitori
Foto: Getty

Istoricul Eric Kurlander a expus în cartea sa, “Hitler’s Monsters - A Supernatural History of The Third Reich", credințele, cel puțin bizare, ale naziștilor. El explică cum, ideea eronată privind superioritatea rasei ariene, provine dintr-o doctrină străveche, pe care Hitler a adoptat-o parțial în redactarea regulamentului intern al partidului său. Ca o extensie a acestei doctrine, naziștii erau convinși că Mântuitorul Iisus Hristos a fost arian și că le împărtășea superioritatea rasială.

Astrologia juca, la rândul ei, un rol important în regimul nazist. Hitler avea astrologul său personal care trebuia să îi traseze astrograma și să îl informeze despre eventualele schimbări astrale. După ce aliatul lui Hitler, Mussolini, a fost arestat, naziștii au angajat o echipă formată din astrologi, cititori ai cărților de tarot și vrăjitori pentru a-i da de urmă. Un alt obicei al naziștilor era folosirea pendulelor oculte pentru a repera direcția din care urma atacul inamic.

Toate aceste curiozități nu fac decât să adauge un plus de mister și de inedit regimului nazist care este deja una dintre cele mai abordate teme de discuție în rândul istoricilor.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1