O româncă a fost condamnată la închisoare din cauza unei moșteniri primite de la femeia pe care o îngrijea în Italia. Cum s-a ajuns în această situație

Batrana.jpeg

Femeie care merge cu cadru metalic
O femeie din România s-a trezit cu o condamnare din cauza unei case moștenite de la pensionara pe care o îngrijea în Italia
Foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

O femeie din România, ce lucra ca îngrijitoare a unei bătrâne italience, a primit de la aceasta, drept moștenire, o casă. După moartea femeii de 84 de ani, rudele ei au acuzat-o pe româncă de înșelăciune, considerând că a profitat de cea pe care o îngrijea.

Cornelia Rob a fost dată în judecată și găsită vinovată. A fost condamnată la doi ani și două luni de închisoare și la plata unei amenzi de 1.200 de euro. Motivarea sentinței trebuie făcută în decurs de 90 de zile.
Românca obţinuse moştenirea de la pensionara pe care o îngrijise, dar rudele femeii au susţinut că aceasta nu mai era în deplinătatea facultăţilor mintale când i-a făcut actul de donaţie, notează publicația locală cremonaoggi.it.

Autorităţile au considerat că în 2014, bătrâna Selene din Cremona ar fi fost capabilă să înţeleagă şi a dorit să-şi desemneze îngrijitoarea drept singurul beneficiar al moşternirii lăsate prin testament, dar acest lucru nu a mai corespuns realităţii în 2017, când i-a dat efectiv casa. Cei patru veri ai femeii au cerut câte 500 de euro fiecare și evacuarea casei în care românva a continuat să locuiască din mai 2019, după ce bătrâna a murit.

Medicul generalist al bătrânei Selene, chemat să depună mărturie la proces în octombrie 2020, a negat că pacienta sa din 2000 până în 2018 ar fi avut probleme cognitive. Selene a fost considerată lucidă şi de cei doi notari care s-au ocupat de donație și de testament.

Ce spune românca acuzată

 „Doamna Selene mi-a lăsat totul pentru că eu eram singura care avea grijă de ea. Niciodată în viaţa mea nu m-aş fi aşteptat să ajung să am un proces. Dacă aş fi ştiut, nu aş fi vrut acea donaţie”, a spus, supărată îngrijitoarea Cornelia, care locuiește de 17 ani în Italia, obținând chiar și cetățenia țării de adopție.

“Trebuie să eliminăm ideile preconcepute privind îngrijitoru străin care fură. Între clientul meu şi femeia în vârstă a existat o relaţie de familie, de mamă şi fiică”, a spus avocata apărării în pledoarie.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul