O jurnalistă a publicat poze nud cu ea pe Internet. A fost șocată de ce a urmat

Ultima actualizare:

    O jurnalistă a vrut să studieze fenomenul "revenge porn" așa că a publicat pe Internet imagini cu ea goalăFoto Independent.co.uk
O jurnalistă a vrut să studieze fenomenul "revenge porn" așa că a publicat pe Internet imagini cu ea goalăFoto Independent.co.uk

Fenomenul "revenge porn" a început să ia amploare pe măsură ce rețelele de socializare s-au răspândit și tot mai mulți oameni au acces la ele. El presupune publicarea de imagini indecente cu cineva fără acordul acelei persoane în scopul de o umili și a-i strica reputația.

Prezentatoarea Tv Anna Richardson a publicat imagini cu ea nud pe mai multe site-uri pornografice cu scopul de a înțelege mai bine fenomenul "revenge porn", pentru realizarea unui documentar, dar a fost surpinsă de ce a urmat, potrivit Independent.co.uk. "Știți, mă gândeam că este rău ca un fost iubit să publice imagini cu sânii tâi pe Facebook, dar nici chiar așa. e mult mai complex și mai frustrant decât cred oamenii." 

Anna Richardson a observat pe parcursul filmărilor la documentar în Marea Britanie și Statele Unite, "revenge porn" este ca un circuit și prezintă trei stagii. 

Primul presupune publicarea de către foștii parteneri - de regulă bărbații sunt cei care recurg la așa ceva - de imagini cu femeia care i-a supărat pe rețelele de socializare fără acordul ei. Odată ce au ajuns în mediul online, nu se știe până unde pot ajunge aceste imagini. Ele sunt vizualizate de sute de mii de persoane, în general de oameni care sunt mari amatori ai consumului de umilințe. Acesta este cel de-al doilea stagiu. 

De departe, cea mai groaznică etapă este cea a momentului în care imagnile sau materielel video cu persoana respectivă primesc mesaje de la diverși indivizi dubioși - Richardson spune că este ca un Vest Sălbatic al Internetului. Profitând de faptul că-și pot lua identități false, ei ajung uneori să mărturisească detaliat faptele penale comise precum violuri, abuzuri sau chiar crime. 

Jurnalista nu a vrut să se folosească de o altă femeie pentru investigațiile ei și și-a pus în joc propriul corp, publicându-se ea goală pe Internet. "Nu m-am simțit în largul meu să fac asta unei alte femei. Dacă doream să înțeleg fenomenul trebuia s-o fac eu însămi."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net