O femeie diagnosticată cu cancer terminal a câștigat un proces de 2 milioane de euro, după ce medicii i-au greșit analizele

Ultima actualizare:

    O femeie de 37 de ani nu a fost diagnosticată la timp, deși și-a făcut mai multe analizeFoto: pixabay
O femeie de 37 de ani nu a fost diagnosticată la timp, deși și-a făcut mai multe analizeFoto: pixabay

Ruth Morrissey (37 de ani) și soțul ei Paul au câștigat un proces de 2.1 miliaone de euro, vineri (3 mai), după ce Înalta Curte din Irlanda le-a dat câștig de cauză. Femeia este bolnavă de cancer terminal, într-un stadiu terminal, dar medicii i-au citit greșit analizele cu ani în urmă.

Cuplul din Monaleen, Irlanda, a dat în judecată două laboratoare - Quest Diagnostics și MedLab Pathology Limited, potrivit Mirror. Ruth Morrissey a fost diagnosticată cu cancer cervical în 2014, însă abia anul trecut a aflat că două screening-uri i-au fost interpretate greșit. Dacă acele teste din 2009 și 2012 ar fi fost analizate corect, femeia ar fi putut să înceapă tratamentul de atunci și să nu se îmbolnăvească de cancer. 

Ruth Morrissey a primit un diagnostic sumbru

În luna februarie a anului trecut, medicii i-au spus femeii că mai are de trăit între 12 și 24 de luni. Ruth Morrissey le-a spus judecătorilor că nu vrea să moară și că dacî ar fi știut din timp că este bolnavă, ar fi făcut numeroase teste și nu ar fi ajuns în situația în care este.

Este primul caz de acest gen care ajunge la Înalta Curte din Irlanda. Chiar dacă laboratoarele în cauză au negat toate acuzațiile aduse de Ruth Morrissey, judecătorii i-au dat câștig de cauză femeii. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net