O clădire din Coreea de Sud s-a prăbușit peste un autobuz: 9 morți și 25 de răniți

cladire-prabusita-coreea-de-sud.jpg

Clădire prăbușită în Coreea de Sud
O clădire din Coreea de Sud s-a prăbușit peste un autobuz în timpul demolării
Foto: AFP

Tragedie în Coreea de Sud! Cel puțin nouă oameni au fost uciși în Coreea de Sud, după ce o clădire cu cinci etaje s-a prăbușit în timpul demolării peste autobuzul în care se aflau.

Tragedia s-a petrecut în orașul Gwangju, la 270 de kilometri de Seul, iar autobuzul staționa în acel moment și a fost îngropat în moloz. Alți 25 de oameni au fost răniți, iar opt persoane se află în stare gravă, a anunțat Ministerul de Interne. Cei 16 muncitori implicați în demolarea clădirii nu au fost răniți.

cladire-prabusita-coreea-de-sud-2.jpg

Clădire prăbușită în Coreea de Sud
Cel puțin nouă oameni au fost uciși în Coreea de Sud, după ce o clădire cu cinci etaje s-a prăbușit pe autobuzul în care se aflau în timpul demolării
Foto: AFP

Aproape 190 de pompieri au fost trimiși la intervenție, iar agenții de poliție s-au alăturat operațiunii de salvare a celor prinși sub dărâmături. Motivul prăbușirii clădirii este necunoscut, potrivit Digi24, citând oficiali din Gwangju. Urmează să aibă loc o anchetă pentru a se stabili cauza incidentului. Coreea de Sud s-a mai confruntat în trecut cu tragedii similare. În 1994, un pod s-a prăbușit, iar 49 de oameni au murit. Un an mai târziu, un magazin general s-a prăbușit, incident soldat cu peste 500 de morți.

Loading...