Numărul refugiaților a atins cel mai mare prag din istorie

refugiati.jpg

refugiati
Numărul total al refugiaților a depășit 65 de milioane
Foto: Getty

Organizația Națiunilor Unite a făcut public numărul refugiaților din lume. Astfel s-a ajuns la cel mai mare număr înregistrat vreodată, 65,3 milioane de persoane, la sfârșitul lui 2015.

Anul trecut, numărul persoanelor care și-au părăsit orașele și țările s-a mărit cu cinci milioane. Agenția care aparține de Națiunile Unite și se ocupă de refugiați a anunțat că dacă toți s-ar strânge și ar forma o nouă țară, aceasta ar fi a 21-a cea mai populată a planetei. Numărul total arată că o persoană din 113 este în această ipostază, arată The Independent.

Este pentru prima dată când s-a ajuns la peste 60 de milioane de persoane care au fost nevoite să-și abandoneze casele, orașele, țările și să-și găsească rostul într-un loc nou și necunoscut.

Aproximativ 34.000 de oameni s-au aflat în această postură ingrată, în fiecare zi a anului trecut. Ban Ki-moon, Secretarul General al Națiunilor Unite, a descris criza ca una a solidarității, nu doar al numerelor. Cei mai mulți refugiați, peste jumătate din numărul total, vin din Siria, Afganistan și Somalia.

Loading...

Citește și

 • calais refugiati

  Mai mulți băieți ar fi fost abuzați sexual într-o tabără de refugiați din Calais, Franța. Șapte adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani susțin că au fost molestați și au fost tratați de medicii voluntari în ultimele șase luni. La controalele medicale efectuate s-a observat că au răni care să fie în concordanță cu cele susținute de copii. Mai mult, în patru dintre cazuri, băieții au avut nevoie de operații.

 • refugiati, azilanti Romania, val de imigranti, integrarea refugiatilor

  James Vyvyan-Robinson, directorul unei firme englezești care se ocupă cu asigurarea transportului și a cazării refugiaților, este cercetat de autorități pentru că și-ar fi însușit o parte a banilor destinați ajutorării celor care cer azil.

 • refugiati

  Un clip face înconjurul lumii din motive deloc de lăudat. Câțiva membri ai pazei de coastă din Turcia au folosit bețe pentru a lovi o barcă plină cu refugiați care se îndreptau spre Grecia.

 • AMBARCATIUNE REFUGIATI

  Numărul migranților care au murit înecați este șocant, îngrijorător și ridică o mulțime de semne de întrebare. Doar în ultima săptămână, 700 de persoane au murit înecate, în încercarea lor de a ajunge în Europa.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1