Nu-i hotel de lux, ci un tren de cinci stele

Ultima actualizare:

    Toată lumea în vagoane! Dacă aţi plătit biletul de 8.500 €, vă aşteaptă o călătorie de visFotografii: AFP
Toată lumea în vagoane! Dacă aţi plătit biletul de 8.500 €, vă aşteaptă o călătorie de visFotografii: AFP

Depăşeşte orice imaginaţie! Trenul cu 10 vagoane Shiki-shima a plecat în prima sa călătorie la 1 mai, cu toţi cei 33 de pasageri la bord. Nu vă înghesuiţi să vă faceţi rezervări pentru că, în ciuda faptului că un bilet costă 8.500 de euro, toate locurile sunt rezervate până la finele lui martie 2018. Plimbarea în condiţii de lux se desfăşoară între Tokyo şi insula Hokkaido.

Dai un ban, dar ştii că merită! Dar până şi pentru cei mai bogaţi oameni ai planetei prima cursă a trenului a fost o provocare mult prea mare. Şi asta pentru că pentru călătoria programată cu începere la 1 mai s-au abonat cu 76 mai multe persoane decât numărul de locuri disponibile. Aşa că organizatorii au ajuns să tragă la sorţi cine va pleca. Trenul are vagoane cu tavan de sticlă, mobilier din lemn masiv, băi încăpătoare, propria cramă şi restaurant de lux unde gătesc maeştri bucătari cu cel puţin o stea Michelin.

Primul şi ultimul vagon au tavanul şi  pereţii de sticlă
Primul şi ultimul vagon au tavanul şi pereţii de sticlă

Trenul aparţine companiei feroviare East Japan Railway Co. şi este cel mai fiţos din lume. Un bilet dus costă 8.500 de dolari, iar în banii aceştia intră: transportul cu vasul pe insula Hokkaido, opriri pe parcurs în zonele afectate de tsunamiul din 2011, servicii profesioniste 24 de ore din 24, cazarea 4 zile şi trei nopţi într-unul din apartamentele de lux din tren, program artistic la pian, bar deschis şi saună, masaj, jacuzzi şi hidroterapie. Designul interior al vagoanelor este semnat de Ken Kiyoyuki Okuyama.

Trenul de lux are  10 vagoane şi  prinde 110 km/h
Trenul de lux are 10 vagoane şi prinde 110 km/h

Pasagerii beneficiază pe durata călătoriei de degustări de vin vechi şi şampanie de lux. Serviciile de la bordul trenului sunt de nivelul unui hotel de cinci stele, numărul angajaţilor fiind de 40. Directorul companiei feroviare Tetsuro Tomita a declarat că încasările înregistrate după primele curse ale trenului vor fi donate unui cont destinat sinistraţilor din nordul ţării. Trenul se laudă cu o calitate a serviciilor demnă de un Orient Express, numai că durata deplasării este tipic japoneză, trenul ajungând la secundă în destinaţiile programate pe itinerariu. 

Alte curse de lux

Marea Britanie: Trenul The Royal Scotsman le propune pasagerilor care plătesc un bilet de 5.112 euro pentru o călătorie de patru nopţi o experienţă de neuitat.

El Transcantabrico
El Transcantabrico

Spania: El Transcantabrico poate transporta 52 de pasageri prin nordul Spaniei. Un bilet costă 5.250 de euro pentru o clătorie de cel puţin două nopţi.

Trenul Canadian
Trenul Canadian

Canada: Trenul Canadian care leagă Vacouver de Toronto oferă la clasa Prestige călătorilor care achită 3.400 de euro o experienţă de 4 zile de neuitat.


    Trenul Canadian
Trenul Canadian

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net