Noua tulpină de coronavirus provoacă un record de infectări în Marea Britanie

Ultima actualizare:

    Noua tulpină de coronavirus face ravagii în Marea Britaniefoto: Shutterstock
Noua tulpină de coronavirus face ravagii în Marea Britaniefoto: Shutterstock

Marea Britanie a înregistrat luni un record absolut de noi infectări cu SARS-CoV-2. Autoritățile sanitare au anunțat nu mai puțin de 41.000 de cazuri noi în 24 de ore. Experții spun că la baza acestui bilanț impresionant stă noua tulpină de coronavirus.

În spitalele din Marea Britanie sunt tratați peste 20.400 de pacienți COVID, mai mulți decât la precedentul vârf din aprilie, când au fost 19.000 de pacienți în spitale. Autoritățile apreciază că aceste noi recorduri ar putea fi depășite în următoarele zile.

Între timp, noua tulpină din Marea Britanie a ajuns și în Finlanda. Autoritățile de la Helsinki spun că două persoane au fost identificate ca purtătoare a noii variante virale. Una dintre ele a călătorit de Crăciun în Marea Britanie. O a treia persoană este infectată cu tulpina provenită din Africa de Sud. Până acum, Finlanda era singura țară nordică unde nu ajunsese încă tulpina din Marea Britanie.

Belgia vrea să schimbe strategia de vaccinare din cauza noii tulpini de coronavirus

Pe de altă parte, Belgia studiază posibilitatea modificării strategiei sale de vaccinare împotriva Covid-19, din cauza noii tulpini descoperite în Marea Britanie şi a numărului insuficient al dozelor de vaccin. Propunerea analizată este ca prima doză de vaccin să fie administrată la cât mai multe persoane şi administrarea celei de-a doua doze să fie lăsată pentru mai târziu.

„Am cerut grupului nostru de lucru însărcinat cu strategia de vaccinare să studieze acest lucru din punct de vedere medical”, a declarat luni ministrul belgian al sănătăţii, Frank Vandenbroucke, într-un interviu acordat postului VRT, scrie Agerpres, citată de Digi24.

O eventuală schimbare a strategiei de vaccinare are în vedere transmiterea mai accentuată a noului coronavirus din cauza tulpinii identificate în Marea Britanie, care este mai contagioasă decât precedentele şi deja circulă în Belgia, având de asemenea în vedere numărul insuficient de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, deocamdată singurul aprobat în Uniunea Europeană.

Citește și:

5 întrebări şi răspunsuri despre noua tulpină de COVID

Vaccinul Pfizer se administrează în două doze

Comisia Europeană a contractat în numele statelor membre ale Uniunii Europene 200 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, cu o opţiune pentru încă 100 de milioane de doze. Cele 200 de milioane de doze vor fi livrate până în septembrie 2021. Acestea vor fi suficiente pentru vaccinarea a 100 de milioane din cele aproape 450 de milioane de persoane cât numără împreună statele UE.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este administrat în două doze, cu a doua doză la 21 de zile după prima.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net