Negocieri secrete între Erdogan și Putin. Au făcut pace după 9 luni de dispute

erdogan_si_putin.jpg

erdogan si putin
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin au făcut pace la Sankt-Petersburg
foto: AP

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și președintele rus Vladimir Putin au luat parte la negocieri secrete, marți (9 august), în capitala Rusiei Imperiale. Cei doi au făcut pace după 9 luni de dispute diplomatice tensionate și un puci eșuat.

Erdogan l-a numit pe Putin „dragul meu prieten” într-o conferință de presă, la Sankt-Petersburg, precizând că legăturile turco-ruse sunt, acum, mai strânse ca niciodată. Potrivit știripesurse.ro, șeful statului turc, aflat la prima vizită peste hotare după puci, a declarat că gazoductul Turkish Stream (un proiect turco-rus, n.r.), va fi construit cât mai curând, scopul fiind acela de a fi extins în Europa.

„Dragul meu prieten, domnul președinte, și eu avem o poziție comună, ceea ce demonstrează că avem voința de a arăta restului lumii că vom acționa ca niște țări prietene”, a declarat Erdogan. „Relația turco-rusă va continua să se amelioreze și credem că este mult mai puternică decât era”, a adăugat.

În contextul deteriorării relațiilor diplomatice dintre cei doi șefi de stat, după ce aramata turcă a doborât un avion de luptă rus anul trecut, Erdogan a mai menționat că discuțiile privind reluarea curselor charter din Rusia în Turcia vor fi accelerate. În plus, agerpres.ro scrie că cele două țări își reintroduc obiectivul de a atinge anual 100 de miliarde de dolari în schimburi comerciale.

Loading...
 
 

Citește și

 • erdogan

  Pretinde că trăiește o viață "modestă și umilă" potrivit legilor stricte musulmane și petrecând ore în șir în bucătărie. În realitate însă, soția președintelui turc, Erdogan, se lăfăie în lux.

 • basescu erdogan istorie puci turcia

  Fostul preşedinte Traian Băsescu scrie pe Facebook că a avut o “relaţie excelentă” cu Recep Erdogan, când acesta era premier, însă acum observă că şeful statului turc, influenţat de “aburii puterii iluzorii” date de stradă, ratează parteneriatul cu SUA şi UE, aminţându-i chiar pe americani "ca un cocoş în călduri".

 • submarin rusesc

  Chiar cu câteva zile înainte de meciul dintre Marea Britanie și Federația Rusă de la Campionatul European de Fotbal, Vladimir Putin pare să fie mai preocupat de poziționarea strategică a trupelor militare. Englezii au interceptat în Canalul Mânecii un submarin rus.

 • vladimir putin

  Declaraţii agresive la adresa României, vineri seară, în problema scutului anti-rachetă instalat de NATO în Europa. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a ameninţat ţara noastră şi Polonia. Mai exact, preşedintele a declarat că cele două ţări s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruseşti, deoarece sistemul antirachetă găzduit de cele două ţări reprezintă o ameninţare la securitatea naţională a Rusiei, relatează Reuters.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1